Tickets / Seizoenkaarten Webshop

Almere, zaterdag 14 maart 2020

DBL STELT COMPETITIE UIT TOT MINSTENS 2 MEI

De clubs en het bestuur van de Dutch Basketball League zijn vandaag in Almere bijeengekomen om de invloed van de Coronacrisis op de voortgang van de competitie en de bekerfinale te bespreken.

Vanuit het vertrekpunt dat zowel het belang van clubs en spelers, maar zeker ook van fans en sponsors gediend is bij een goede afronding van de competitie, vanzelfsprekend met de volksgezondheid als prioriteit, is gesproken over diverse scenario's per 1 april, afhankelijk van de dan geldende richtlijnen en maatregelen van de overheid/RIVM met het oog op het beheersen van het coronavirus.

In het geval dat vanaf 1 april overheidsmaatregelen versoepeld worden en wedstrijden weer zouden worden toegestaan, bereidt de DBL zich voor op een mogelijke herstart van de competitie in het weekend van 2 en 3 mei. Over de opzet en vorm van deze resterende competitie zullen clubs, bestuur en adviseurs van de DBL zich de komende weken op basis van voortschrijdend inzicht buigen.
Tevens wordt in de tussentijd onderzocht of er een geschikte datum kan worden gevonden voor de finale van de Basketball Cup (die gepland stond op 29 maart).

Wanneer een besluit van de overheid/RIVM wordt doorgeschoven naar half april, zal worden aangestuurd op een vergelijkbare en gecomprimeerde, maar weliswaar opgeschoven aanpak. Indien voor 1 mei van overheidswege nog geen helderheid kan worden gegeven over het spelen van sportwedstrijden, komt tot grote spijt van alle betrokkenen de competitie te vervallen. In dat het geval beraadt de DBL zich op een gepaste afronding van het seizoen.

Ramses Braakman, voorzitter van de DBL, ziet ondanks de zware tijd voor de sport ook lichtpuntjes: 'Alle clubs zitten constructief, collegiaal en strijdbaar in de wedstrijd. Ook het belang van fans en sponsors is uitvoerig aan bod gekomen. Gezien de complexiteit van deze situatie, vanwege een aantal buitenlandse spelers dat inmiddels naar hun thuisland is vertrokken en de enorme consequenties voor de financiƫle huishouding van de DBL-clubs, ben ik er trots op dat we als league eensgezind en slagvaardig tot bovenstaande besluiten zijn gekomen'.

Keep me Posted!

Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Keep Me Posted