Tickets / Seizoenkaarten Webshop

Er wordt weer gestuiterd in de Maaspoort! Volgende week gaat het pre-season officieel van start, maar met de jongens die er zijn, wordt al getraind. Bovendien vinden deze week ook de eerste medische keuringen plaats bij het Sport Medisch Centrum van het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Austin Price, Mike Carlson en Edon Maxhuni landen dit weekend in Nederland. Maandag gaat het dan écht beginnen met een kennismakings- en teambuilding dag en vanaf dinsdag wordt het team, onder meer met vijf oefenwedstrijden, klaargestoomd voor de seizoensopener tegen ZZ Leiden. Heroes Den Bosch gaat de strijd aan met een aantal bekende namen, maar ook nieuwe gezichten zullen zich melden in de Maaspoort. Onderstaand een update.

Spelers die blijven
Een tweetal spelers had na het afgelopen seizoen een doorlopend contract. Morgan Stilma blijft nog minimaal twee seizoenen in Den Bosch, terwijl Thomas van der Mars vastligt tot de zomer van 2022. De overeenkomsten met Boy van Vliet en Sam Vianen liepen deze zomer af, maar zijn inmiddels verlengd. Sam had een optie voor twee extra seizoenen in zijn contract en na goed overleg tussen club en speler is deze optie gelicht. Boy heeft bijgetekend voor twee seizoenen. Daarnaast is in zijn contract de optie voor nog een extra seizoen opgenomen. Florian Rijkers, die vorig seizoen op 15-jarige leeftijd zijn debuut maakte voor de hoofdmacht van de club, krijgt een vaste plek in de kleedkamer van het topteam.

Spelers die vertrokken
Dimitri Maconda, Demario Mayfield en Alan Herndon liepen uit hun contract en hebben inmiddels een nieuwe club gevonden, respectievelijk Aris Leeuwarden, Kleb Basket Ferrara (Ita-2) en Astoria Bydgoszcz (Pol-1). Ook van JaCori Payne, Quincy Tjon Affo en Jonathon Williams liep het contract af, maar zij hebben nog geen overeenstemming bereikt met een nieuwe club. Dominic Gilbert vertrok na de laatste wedstrijd naar Frankrijk, waar hij het seizoen afmaakte bij ADA Blois Basket (Fra-2). Miha Lapornik had wél nog een overeenkomst voor één jaar bij de club, maar eerder werd al bekend dat hij de overstap maakt naar DEAC Kosárlabda (Hon-1). Verder zal het niemand zijn ontgaan dat captain Stefan Wessels zijn actieve spelersloopbaan beëindigd heeft en General Manager van de club geworden is.

Spelers die komen
De technische staf van Heroes Den Bosch heeft deze zomer de nodige versterkingen naar de club gehaald. De Nederlandse kern werd uitgebreid met de komst van Keime Helfrich (Yoast United) en Shane Hammink (Spirou Charleroi). Daarnaast werden, zoals eigenlijk ieder seizoen wel het geval is, ook de contacten in de Verenigde Staten aangehaald. Austin Price en Mike Carlson komen naar Den Bosch, terwijl Clay Mounce deze week al arriveerde. Haar nieuwe point guard vond de club in Finland; Edon Maxhuni komt over van het Estse Parnu. Tot slot verwacht de club nog deze week de twaalfde en laatste positie binnen haar roster voor het komende seizoen in te vullen. Met Scott Thomas wordt goed contact onderhouden, maar de komst van de Amerikaanse forward is op dit moment niet aan de orde. Scott heeft meerdere vervelende blessures achter elkaar gehad en is daarom nog niet fit.

Staff
Ook in de staff rond het topteam hebben enkele wijzigingen plaatsgevonden. Het aflopende contract van Jean-Marc Jaumin werd niet verlengd en met Henk Norel waren afspraken tot het einde van vorig seizoen gemaakt. Jeroen van Vugt stond nog onder contract, maar heeft de overstap gemaakt naar Yoast United, waar hij head coach wordt van het dames eredivisie team en assistent coach van het heren team. Voor hen in de plaats kwamen Erik Braal (head coach) en Mike de Kraker (assistent coach). Verder blijft Rik van Waes aan als Strength- en Conditioning coach en zal Freddy Werst de functie van teammanager blijven bekleden.

Tags:

Team

Keep me Posted!

Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Keep Me Posted