Heroes Den Bosch heeft in Leiden zaterdagavond een duidelijke nederlaag geleden. De opgelopen achterstand in het eerste kwart (28-11) kwam de ploeg van Jean-Marc Jaumin niet meer te boven in het restant van de wedstrijd.

Stroeve start
Heroes Den Bosch liep al na vijf minuten achter de feiten aan. Met 15-3 schoot ZZ Leiden uit de startblokken en de Bosschenaren hadden daar duidelijk geen antwoord op. Taylor Persons strooide met passes en zorgde zelf ook voor belangrijke scores. Bij de stand van 24-7 dunkte nieuwkomer Anunwa Omot ZZ Leiden naar 26-7 en was het verschil duidelijk al gemaakt.

Verschil wordt kleiner
In het tweede kwart kwam Heroes Den Bosch stukken beter voor de dag. Boy van Vliet onderscheidde zich weer en mede onder zijn leiding pakte Heroes Den Bosch het tweede kwart met 16-19 en zag de ruststand met 44-30 de boeken ingaan. Heel even was het verschil nog maar 6 punten, maar een klein slotoffensief van ZZ Leiden betekende toch een ruimere voorsprong bij rust voor de gastheren.

Puntje voor puntje
Ook het derde kwart waren de Bosschenaren nog op achtervolgen aangewezen. Puntje voor puntje kwam men dichterbij, en met een 0-9 run werd het verschil met nog 4.30 op de klok 3 punten, 48-45. Heroes Den Bosch speelde een ongelukkige wedstrijd waar sommige schoten echt niet vielen, maar de ploeg knokte zich na het dramatische eerste kwart prima terug en kon met een 63-55 stand het laatste kwart beginnen waarin alles nog mogelijk was.

Van Vliet trekt de kar
Boy van Vliet, topscorer aan de kant van Heroes Den Bosch deze avond met 19 punten, nam zijn ploeg op sleeptouw en na twee minuten spelen was het verschil weer 4 punten, 66-62. Net zoals in het 3e kwart was het ZZ Leiden dat op dat moment kon profiteren van balverlies aan Bossche zijde en dat pareerde met een driepunter. Ditmaal waren het er twee van Jarvis Williams en leek de Bossche dadendrang gestuit. Ook Elijah Wilson wist de driepunter te vinden en ineens was het weer 80-76, maar Williams en Huggins zorgden er even later voor dat de punten in de sleutelstad bleven, 88-78.