Tickets / Seizoenkaarten Webshop

Forward tekent contract voor één seizoen in de Maaspoort

Heroes Den Bosch heeft zijn zevende en tevens laatste nieuwe versterking van deze zomer binnen: Verners Kohs (2.06 meter) maakt de selectie van head coach Erik Braal voor seizoen 2022-2023 compleet. De uit Letland afkomstige forward komt over van het Italiaanse UCC Assigeco Piacenza (ITA-2), de club waarmee hij afgelopen mei meespeelde in de play-offs. Dit deed hij na een seizoen dat hij begon bij Liepaja in de gecombineerde competitie van Letland en Estland (ELBL) en hij afsloot bij Vanoli Cremona in de Italiaanse Serie A. Kohs is opgeleid in de jeugd van VEF Riga. Na avonturen bij El Olivar Zaragoza (SPA-3), Basket Zaragoza (SPA-1), CB Ourense (SPA-2) en BK Jekabpils (ELBL), speelde hij van 2018 tot en met 2021 weer voor VEF Riga (ELBL). Verder kwam Kohs uit voor de U16 en U18 selecties van het Letse nationale team.

Laatste stukje dat puzzel compleet maakt
“Ik ben blij dat het team nu definitief rond is,” begint Technisch manager Roel van de Graaf, die met het contracteren van Kohs een drukke transferzomer afsluit. Hij vervolgt: “Met de twee supercups en het kwalificatietoernooi voor de Basketball Champions League op het programma in september, is het cruciaal om snel aan elkaar te wennen, automatismen in te bouwen en een team te vormen. We hebben deze zomer met een duidelijke visie gerekruteerd en zijn zeer tevreden over de selectie zoals deze nu staat.” Head coach Erik Braal vult aan: “Verners was het laatste stukje dat de puzzel compleet maakt. Hij speelt als stretch forward en beschikt over een goed schot. Daarnaast heeft hij op 25-jarige leeftijd al behoorlijk wat ervaring opgedaan.” “De selectie staat, dus nu is het aan ons er alles uit te halen wat erin zit. We moeten ons vroeg in het seizoen als een team presenteren en daar werken we hard aan”, sluit Braal af.

Moeten er direct staan
Kohs is begin deze week gearriveerd in Nederland en dus ook al enkele dagen bij het team. Hij geniet van de eerste momenten met zijn nieuwe teamgenoten in de kleedkamer en op de vloer: “Een nieuw avontuur is altijd spannend, maar de ontvangst was warm en ik voel me ook direct onderdeel van de groep. Met twee prijzen en kwalificatie voor de Champions League op het spel moeten we er als team in september direct staan. Ik heb natuurlijk de eerste twee weken van de voorbereiding gemist, maar ik ga er alles aan doen om zo snel mogelijk bij de rest aan te haken en mezelf te laten zien.”

Tags:

Team

Keep me Posted!

Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Keep Me Posted