Tickets / Seizoenkaarten Webshop

In Topsportcentrum Almere staan op zondag 24 maart Heroes Den Bosch en Landstede Hammers tegenover elkaar in de finale van de TOTO Basketball cup, de bekerfinale van Nederland.

In de reguliere competitie was Heroes Den Bosch 2x te sterk voor de Zwollenaren. Uit werd met 71-75 gewonnen en thuis was de ploeg van Erik Braal met 67-59 te sterk voor Landstede Hammers. Maar zoals altijd is een bekerfinale een wedstrijd op zich!


Landstede Hammers

De Hammers gingen als nummer 3 de Elite Gold in met 11 winst en 5 verliespartijen. In het bekertoernooi ging het niet altijd even gemakkelijk, maar kwam het uiteindelijk toch goed. Tegen Donar ging de eerste wedstrijd in Martiniplaza met 61-54 verloren, de 72-62 winst in de thuiswedstrijd was daarna wel genoeg om de halve finale te halen.

Tegen Zeeuw & Zeeuw Feyenoord ging het voor de Hammers een stuk moeizamer. Na de eerste (uit)wedstrijd zette de ploeg van Jean Marc Jaumin al een grote stap naar de finale. Met 64-80 gingen de Zwollenaren huiswaarts om daar het karwei te klaren. Dat ging lastiger dan gedacht. Feyenoord kwam op een voorsprong van 20 (!) punten na drie kwarten en een sensatie leek op de loer te liggen. Met horten en stoten kwam de ploeg terug tot een achterstand (en verlies) van 76-82 maar dat was dus net voldoende om de finale te bereiken


Heroes Den Bosch

Met 15 overwinningen in 16 wedstrijden ging het Heroes Den Bosch in de BNXT League goed af. Ook in het bekertoernooi ging het Heroes Den Bosch dit jaar goed af. Met BAL werd in twee wedstrijden (62-75 uit en 82-56 thuis) makkelijk afgerekend waarna ZZ Leiden de tegenstander was in de halve finale. De eerste wedstrijd in dit tweeluik in de nieuwe ZZ Arena 1574 werd een duidelijke overwinning voor ZZ Leiden, die met 70-58 een marge opbouwden van 12 punten. In de 2e wedstrijd was het Heroes Den Bosch dat steeds aan de goede kant van de score stond, maar toch net niet het beslissende gaatje kon volhouden. Na 40 minuten stond er een 78-66 stand op het bord, waardoor er in overtime beslist zou worden wie naar de finale zou gaan. Met 9-6 ging die overtime naar Heroes Den Bosch dat zich zo via de 87-72 overwinning wist te plaatsen voor de finale.


Who to watch?

Landstede Hammers moet het in Almere waarschijnlijk gaan doen zonder de geblesseerde Noah Dickerson, die met 14.4 punten en 10.1 rebounds gemiddeld een mooie double-double laat noteren in de statistieken. Kunnen de Zwollenaren dit gemis onder de basket collectief opvangen? Darius Quisenberry zal meer werk moeten gaan verzetten. Hij is met 12.9 punten per wedstrijd een niet te onderschatten speler, dat liet hij al zien in de 2 voorgaande wedstrijden tegen Heroes Den Bosch.

Bij de Bosschenaren voert schutter Austin Price de ranglijst aan met gemiddeld 15.7 punten per wedstrijd. Roberts Stumbris hijgt hem in de nek en komt tot 13.4 punten en 7.6 rebounds gemiddeld.

Het schotpercentage van beide ploegen ontloopt elkaar niet veel. Landstede schiet tegen 45.8% van het veld, Heroes Den Bosch zit daar iets boven met 46.13%. Maar in de bekerfinale zal de vorm van de dag belangrijk zijn. Daarnaast kan de 6e man op neutraal terrein ook de doorslag gaan geven. Daarom is het goed om te weten dat er al 750 Bosschenaren naar Almere zullen afreizen én jij kan er ook nog bij zijn: Bestel je tickets voor het te laat is!

LET’S GO RED!

Tags:

Basketball Cup

Keep me Posted!

Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Keep Me Posted