Door: Rob de Keijzer | Foto: Patrick Vischschraper

In en tegen Den Helder heeft Heroes Den Bosch een zwaarbevochten overwinning behaald. Na het overgrote deel van de wedstrijd tegen een achterstand aan te hebben gekeken kwam daar in het laatste kwart dan toch de overwinning, 72-76.

Heroes Den Bosch, dat zonder Sherron Dorsey-Walker, Lee Moore en ook Thomas van der Mars aan de wedstrijd begint, loopt al snel tegen een 11-2 achterstand aan. De thuisploeg blijft ruimt aan de goede kant van de score en komt, met nog twee minuten op de klok op een 19-8 voorsprong. Heroes Den Bosch komt er helemaal niet aan te pas heeft na de 23-8 achterstand in het eerste kwart nog veel werk te verzetten.

Zeven punten in het begin van het tweede kwart brengen Heroes Den Bosch iets dichterbij Den Helder, maar die hebben in Sean Flood deze avond een schutter in huis. Zijn driepunter betekent 28-15. De marge wordt dan 11 punten als Jito Kok en Austin Price (bommetje) scorend ook mee gaan doen, 31-20. Tussendoor is het voor Den Helder Suns Troy Koehler die ook een driepunter er in kan knallen. Roberts Stumbris en DJ Fenner nemen de ploeg even op sleeptouw en verkleinen de marge tot vijf punten, 31-26. Het wordt dan 33-29 maar Den Helder Suns heeft dan toch nog een eindschot in dit tweede kwart zodat het met een 40-31 stand kan gaan rusten.

Boy van Vliet en Kok zetten de marge dan op 5 punten, 40-35. Stumbris scoort dan 40-37 maar hij loopt ook meteen tegen een technische fout aan voor opmerkingen aan het adres van de scheidsrechter. Heroes Den Bosch kan het gaatje nog niet dichten, maar na een blok van Kok en aansluitende score van Keime Helfrich komt de score op 46-43. Maar wederom schakelt Den Helder Suns een tandje bij en loopt weer uit naar 56-48 wat ook meteen de stand is na dertig minuten spelen.

Na iets meer dan twee minuten spelen in het laatste kwart komt Heroes Den Bosch terug tot 1 punt, 59-58. Helfrich, Fenner en Stumbris tekenen daarvoor en dit noopt Den Helder Suns tot de time-out. Een minuutje later komt Heroes Den Bosch dan voor het eerst op voorsprong deze wedstrijd. De driepunter van Price betekent 59-61 en de laatste zes minuten breken aan. Het wordt dan 62-65 maar mede door slordig balverlies aan Bossche zijde komt de thuisploeg toch weer op voorsprong, 66-65. Aan Helderse zijde scoort Flood zijn 21ste punt en zo is de voorsprong weer voor Den Helder Suns, 69-68. De verdediging wordt wat aangetrokken bij Den Helder, maar toch kunnen ze niet voorkomen dat Price Heroes Den Bosch, met nog 55 seconden te spelen, op 69-72 zet. Van Vliet krijgt dan een U en Den Helder Suns profiteert voor de helft, 70-72. Even later komen ze toch, via Flood, op 72-72. Price scoort dan zijn driepunter, 72-75 en er zijn dan nog 18 seconden te spelen. Stumbris kan nog een keer scoren vanaf de vrije worp lijn en zo gaat de overwinning met 72-76 toch mee naar Den Bosch.

DJ Fenner was wederom topscorer met 20 punten, gevolgd door Austin Price met 14 punten. Keime Helfrich liet 13 punten noteren, Stumbris kwam tot 12 en Boy van Vliet liet 10 punten aantekenen. Voor Den Helder Suns waren Flood (22p) en Boyd Van der Vuurst (17p) het productiefst.