Tickets / Seizoenkaarten Webshop

Heroes Den Bosch leed zaterdagavond met 91-75 een zware nederlaag in en tegen Groningen. Bij rust stond Heroes Den Bosch nog met 48-25 achter, na rust knokten de mannen zich goed terug, maar het was niet voldoende om de opgelopen achterstand nog in te halen.

Furieus begin
Donar begon furieus en onder aanvoering van Williams stond het al snel 6-0. Thomas en Koenis deden er nog een schepje bovenop en Heroes Den Bosch kon er alleen scores van Wilson tegenover zetten, 12-4. Een driepunter van diezelfde Wilson betekende 12-7, maar Donar liep al snel uit naar 21-7 via o.a. Williams en Koenis. Chambers ging even naar de kant en de net in het veld gekomen Clarance bracht met 5 punten de marge terug naar 9 punten. Krill had de marge naar 7 kunnen brengen, ware het niet dat zijn vrije worpen via de ring het veld in ketsten. Aan de andere kant was het Dourisseau die met een driepunter zo de marge naar 12 tilde. Wessels en Freeman mochten de score dit kwart op 26-14 bepalen.

Dunk Norbert
Ook in het tweede kwart had Heroes Den Bosch geen antwoord op de aanvalsdrift van Donar. Via 22-11 liep Donar verder weg bij Heroes Den Bosch en met name Williams en Hammink deden de Bosschenaren pijn. Norbert Thelissen kwam deze wedstrijd sterk van de bank en dunkte de stand naar 43-23 op iets meer dan een minuut voor rust. Een driepunter van Hammink en score van Love brachten de stand naar 48-23 waarna Wessels met twee rake vrije worpen de ruststand van 48-25 op het bord zette.

Q3 voor Heroes
Caruso opende het 3e kwart met 2 vrije worpen. Een heerlijk fade away jumpertje van Wilson betekende 48-29 en dat was het moment voor Braal om een time-out te pakken. Heroes Den Bosch had het momentum te pakken en kwam via 53-38 naar 53-42. Wat volgde was een kleine ommekeer in dit kwart en Donar kon via Williams weer uitlopen naar 62-48. Heroes Den Bosch herstelde zich enigszins en bij 65-53 was dit kwart, na een verwoestend blok van Thelissen, ten einde.

Achterstand niet verder ingelopen
Na de twee vrije worpen van Thomas bij Donar was het weer Thelissen die verdedigend de aanvaller van Donar blokte. Wel volgden er twee vrije worpen, die Thomas beide verzilverde, 69-53. Williams wist van geen ophouden en zijn 3 driepunters in een paar minuten tijd deed de score verder doen oplopen. Donar liep uit naar 78-55 en kon de wedstrijd rustig uitspelen. Heroes Den Bosch kon het gat toch weer verkleinen, maar verder dan 91-75 kwam de ploeg niet meer.

Topscorer bij Heroes Den Bosch was wederom Elijah Wilson. Hij liet 22 punten noteren deze avond, gevolgd door Thomas van der Mars met 10 punten en 9 rebounds. Nathan Krill was goed voor 9 punten en 8 rebounds.