Tickets / Seizoenkaarten Webshop

Vanmorgen vanaf 11:00 uur werd in het Patrick Baumann House of Basketball, het hoofdkwartier van FIBA gelegen in het Zwitserse Mies, geloot voor de kwalificatieronde en de eerste poulefase van de Basketball Champions League (BCL). Namens Heroes Den Bosch was General Manager Stefan Wessels aanwezig bij de loting en de verschillende BCL workshops die gisteren en vandaag georganiseerd werden voor de bestuurders van de deelnemende clubs. In een eerder nieuwbericht hebben we de lotingsprocedure en het verloop van de kwalificatieronde reeds toegelicht.

Qualification Round
Heroes Den Bosch gaat uitkomen in Qualification Round Tournament 2 (QRT 2), dat evenals de andere drie kwalificatietoernooien gehouden zal worden in de periode van 21 tot en met 25 september. In de kwartfinale speelt Heroes tegen Siauliai uit Litouwen. Een mogelijke halve finale zou een confrontatie met het Spaanse Unicaja Málaga betekenen. Wanneer Heroes ook deze ronde doorkomt, speelt het tegen Patrioti Levice (SVK), Egis Kormend (HUN) of Karhu Kauhajoki (FIN) in de finale. De winnaar van het toernooi plaatst zich voor de eerste poulefase van de Basketball Champions League.

QR


De komende weken zal duidelijk worden waar de verschillende kwalificatietoernooien plaats zullen vinden. Heroes is de mogelijkheden aan het bekijken en aan het overwegen om Qualification Round Tournament 2 naar Den Bosch te halen.

Regular Season
De loting voor de eerste poulefase van het toernooi werd ondere andere verricht door oud Den Bosch-speler en drievoudig winnaar van de Basketball Champions League Dejan Kravić. Hij bepaalde mede dat Heroes, wanneer het zich weet te plaatsen voor de eerste poulefase van het hoofdtoernooi, terechtkomt in Groep G bij JDA Bourgogne Dijon (FRA), Dinamo Banco Di Sardegna Sassari (ITA) en PAOK mateco (GRE). De nummers één van de groepen plaatsen zich direct voor de tweede poulefase, terwijl de nummers twee en drie Play-in series zullen spelen om zich voor deze Round of 16 te plaatsen.

RS


Prachtige loting
Head coach Erik Braal spreekt van een prachtige loting en licht verder toe: "Als we ons via deze clubs kwalificeren, dan hebben we niets cadeau gekregen en het helemaal verdiend. We hebben hiermee een grote uitdaging om een team samen te stellen dat écht competitief kan spelen om een kans te maken. Daarnaast hebben we in de voorbereiding de uitdaging om onszelf als groep aanvallend en verdedigend zo te ontwikkelen dat we in korte tijd als een echt team gaan functioneren."

Tags:

Basketball Champions League

Keep me Posted!

Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Keep Me Posted