Tickets / Seizoenkaarten Webshop

Door: Rob de Keijzer

De derde wedstrijd in de FIBA Europe Cup leverde in het verre Perm helaas geen overwinning op voor Heroes Den Bosch. Via de kwartstanden 17-7, 20-18, 10-16 en 20-11 werd het uiteindelijk 67-52 voor de gastheren. Heroes Den Bosch blijft wel gewoon meedoen in poule C met evenveel punten als BC Parma-Parimatch.

Of het nu de kou was in Perm of iets anders, Heroes Den Bosch begon wat stroef aan de wedstrijd. Door onder meer twee scores van Jeremiah Hill was het na iets meer dan drie minuten al 8-0 voor de thuisploeg. Na de time-out van Erik Braal kwam via Mike Carlson de eerste Bossche score op het bord, 8-2. De thuisploeg bleef het momentum houden en met name Hill was niet te stoppen door Heroes Den Bosch. Met twee opeenvolgende scores bracht hij de stand naar 15-5. Beide ploegen wisten in het restant nog één keer te scoren, waardoor de tussenstand na tien minuten 17-7 werd.

Juskevicius opende het tweede kwart voor Parma-Parimatch met een driepunter. Even later zou hij dat nog eens doen, maar tussendoor kwam Mike Carlson met twee mooie scores, 23-12. Diezelfde Carlson verkleinde de achterstand vervolgens met nog een driepunter naar 23-15, maar dichterbij dan acht punten kwam Heroes Den Bosch dit kwart helaas niet. Vrije worpen over en weer zetten de stand op 27-17, waarna Austin Price zijn eerste score van de wedstrijd liet noteren, 27-19. Shane Hammink moest daaropvolgend het veld verlaten met een pijnlijke enkel en daarna waren het Parakhoushi en wederom Hill die BC Parma op elf punten voorsprong brachten. Wederom een rondje vrije worpen veranderde weinig aan de stand, ware het niet dat Heroes Den Bosch drie puntjes inliep, 33-25. Het eind van het kwart was toch weer voor de Russen, die via scores van Parakhouski en Hill met een 37-25 voorsprong aan de thee konden.

Het derde kwart kenmerkte zich niet door de scores, maar wel door de verdedigende intensiteit. Parma-Parimatch liep eerst uit naar een 40-25 voorsprong, maar Heroes Den Bosch knokte zich puntje voor puntje terug. Mede door acht punten van Mike Carlson werd de stand 41-36 en de wedstrijd kon weer alle kanten op. Heroes zat snel in foutenlast, maar de ploeg van Erik Braal gaf de Russen deze keer geen kans om de voorsprong weer uit te breiden. Met 10-16 ging dit kwart naar Heroes Den Bosch, waardoor het verschil bij het ingaan van de laatste tien minuten nog maar zes punten was, 47-41.

Heroes bleef knokken voor elk punt in de laatste fase van de wedstrijd. Keime Helfrich en Boy van Vliet scoorden voor 49-45 en even later waren het Thomas van der Mars en Clay Mounce die de weg naar de basket wisten te vinden. Het verschil was nog maar twee punten, 51-49, maar helaas bleef de opmars daarbij. BC Parma plaatste een 8-0 run en het verschil was ineens weer opgelopen naar de dubbele cijfers, 59-49. In de laatste minuten werd de marge nog iets groter, waarna de wedstrijd eindigde met 67-52 op het bord.

Topscorer aan de kant van Heroes Den Bosch deze middag was Mike Carlson met 18 punten. Hij werd gevolgd door Thomas van der Mars met 9 punten en 7 rebounds.

Komende zondag speelt Heroes weer in eigen Maaspoort! Op deze Halloween & Family Day is Aris Leeuwarden de tegenstander. Tip-off: 16:00u. Kaarten zijn verkrijgbaar via onze ticketshop.