Tickets / Seizoenkaarten Webshop

Forward komt over van Zadar (ABA League)

Dominic Gilbert (1.98m) is na Alan Herndon de tweede nieuwe aanwinst van Heroes Den Bosch voor de herstart van de Dutch Basketball League in januari. Hij komt over van Zadar (ABA League) en sluit direct aan bij het team van head coach Jean-Marc Jaumin. Eerder kwam de Australisch-Kroatische forward uit voor Cibona en Kvarner (beide Kroatië). Gilbert werd geboren in Hong Kong en groeide op in Australië, alvorens hij terugkeerde naar Kroatië, het geboorteland van zijn moeder. Hij tekent een contract dat hem tot het einde van het seizoen aan Heroes Den Bosch verbindt.

Technisch manager Roel van de Graaf is zeer content met het aantrekken van Gilbert: “Zodra bekend werd dat de competitie weer van start zou gaan in januari, hebben wij onze zoektocht naar versterkingen geïntensiveerd. We legden Alan Herndon reeds vast, maar de forward posities waren hiermee nog niet gevuld, mede door de plek in de wachtkamer voor Scott Thomas. Scott is aan het optrainen, maar 16 januari komt nog te vroeg. Het stemt me tevreden dat we met Dominic een talentvolle forward hebben kunnen binnenhalen die al jaren in een sterke competitie uitkomt en daar ook presteert.”

Gilbert zelf kijkt uit naar zijn avontuur in Den Bosch: “Toen Heroes zich meldde, ben ik me gaan verdiepen in de club. Wat ik las en zag, sprak me enorm aan. Een sfeervolle hal, uitstekende trainingsfaciliteiten en een helder toekomstplan. Head coach Jean-Marc Jaumin daarnaast, is een gevestigde naam binnen het Europese basketball na een roemrijke carrière als speler bij o.a. Oostende en Real Madrid. Dat ik nu onder zijn bewind mag gaan spelen, zie ik als een grote eer. Ik hoop dat ik veel van hem kan leren.”

Foto: Marko Dimic/Pixsell

Dominic Gilbert Forward TW

Tags:

Team

Keep me Posted!

Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Keep Me Posted