Tickets / Seizoenkaarten Webshop

Heroes Den Bosch legt extra fundament onder toekomst
Nieuwe aandeelhouders verstevigen basis onder Bossche topbasketball

17-voudig landskampioen Heroes Den Bosch heeft een fundamentele stap gezet op weg naar een vitale en duurzame toekomst van het Bossche topbasketball. Jan van Kuijk, Ronald van den Boogaard, Ferdi van Dommelen en Johan Daams treden toe als aandeelhouder in de club en vormen belangrijke pijlers onder Heroes’ missie serieuze stappen te blijven maken op sportief, commercieel, organisatorisch en zeker ook maatschappelijk gebied.

In 2016, toen nog opererend onder de naam SPM Shoeters, verkeerde de club in zwaar weer en werd overgenomen door Bob van Oosterhout en Jos Frederiks, waarna direct als eerste Nederlandse club ooit werd gekozen voor een BV-structuur. Voor laatstgenoemde bleek het niet eenvoudig te combineren met het opstarten van zijn nieuwe bedrijf, waarna in goed overleg werd besloten dat Van Oosterhout als enig aandeelhouder het financieel en sportief herstel verder zou vormgeven. Die missie werd volbracht en leidde, met twee onfortuinlijke Corona-seizoenen als onderbreking, in 2022 tot de 17e landstitel in de historie van de club.

Heroes Den Bosch is echter toe aan én klaar voor een volgende stap. Bob van Oosterhout licht toe: ‘In topsport is stilstaan geen optie. Binnen de club bestaat daarom een continue, positieve ‘onrust’ om progressie te blijven maken, te vernieuwen, te groeien en te ontwikkelen. Met Erik Braal, Stefan Wessels en Roel van de Graaf hebben we een ijzersterke dagelijkse leiding. Om écht invulling te geven aan de gezonde ambities die passen bij het DNA van Heroes, is meer ‘ownership’ nodig en voelde ik een sterke behoefte aan kwalitatieve sparringpartners, met hart voor de sport, de club en de stad. Al meer dan twee jaar is er daarom nagedacht over de beste fit en de beste constructie om hieraan invulling te geven’.

‘Jan van Kuijk (co-founder Flow Traders), Ronald van den Boogaard (founder The Rent Company), Ferdi van Dommelen (co-founder Eiffel) en Johan Daams (CEO Crowe Foederer), zijn absolute topondernemers, die hun sporen meer dan verdiend hebben en allen vanuit een bepaalde achtergrond affiniteit met én gevoel bij de club hebben. Hun strategische en financiële kennis is, evenals hun ervaring in het bouwen van succesvolle ondernemingen, van onschatbare waarde. Het is erg mooi om te zien hoe de nieuwe partners elkaar inmiddels op natuurlijke wijze vinden en invulling geven aan verschillende deelgebieden binnen onze topsportorganisatie; dat belooft veel voor de toekomst!’, aldus een trotse Van Oosterhout.

Laatstgenoemde blijft als grootaandeelhouder vanzelfsprekend ‘gewoon’ actief en bekommert zich met General Manager Stefan Wessels met name over de commerciële ontwikkelingen, marketing en het business model onder Heroes Den Bosch. ‘Dat heb ik Rinus de Jong ooit plechtig beloofd en die belofte zal nooit verbroken worden’, besluit hij met een knipoog.

Na de zomerperiode zal er meer inhoudelijk stilgestaan worden bij deze samenwerking en zullen de aandeelhouders worden geïntroduceerd aan alle stakeholders rondom Heroes Den Bosch.

Tags:

Business

Keep me Posted!

Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Keep Me Posted