Door: Rob de Keijzer | Foto: Robert Verboon

In een zeer goed gevulde Maaspoort heeft Heroes Den Bosch tegen het tot nu toe ongeslagen Telenet Antwerp Giants in de Elite Gold net niet de overwinning in eigen huis kunnen houden. In een enerverend duel werd het via de kwartstanden 18-11, 22-23, 11-21 en 14-15 uiteindelijk 65-70 voor de Antwerpenaren. Verners Kohs was met 12 punten topscorer aan de kant van Heroes Den Bosch. Thomas van der Mars tekende voor een double-double met 10 punten en 12 rebounds. Voor Antwerp Giants liet Anderson 16 punten aantekenen.

Chris-Ebou Ndow zorgt er na twee minuten met zijn driepunter voor dat het publiek in de Maaspoort kan gaan zitten. Giants komt dan ook op stoom en zet een minuutje later een 3-6 stand op het scorebord. Beide ploegen staan de ander niks toe, wat ook te zien is aan de score halfweg het kwart, 7-8. Het zijn dan Emmett Naar en Austin Price (2 bommetjes) die de stand op 15-10 zetten voor Heroes Den Bosch wat voor Skelin het moment is om een time-out te nemen. Een driepunter van Ndow en een rake vrije worp van Antwerp Giants brengt daarna de kwartstand op 18-11.

Begin tweede kwart missen beide ploegen de nodige kansen maar is het toch Antwerp Giants dat langzaam aan dichterbij kruipt. Stand na 4 minuten spel in het tweede kwart 24-21. Heroes Den Bosch pakt daarna toch het momentum terug en kan, met nog 4 minuten te spelen de stand op 31-23 zetten. Boy van Vliet laat met zijn driepunter het publiek wederom opveren, maar Thijs de Ridder beantwoord dat voor Antwerp Giants met een even zuivere driepunter, 34-26. Heel even komt de thuisploeg op een voorsprong van 10 punten (38-28), de ruststand komt uiteindelijk uit op 40-34.

Antwerp Giants komt sterk uit de kleedkamer en zet de score snel op 42-41. Vijf minuten later is de stand 46-43 en geven beide ploegen elkaar nog geen duimbreed toe. Zylka schiet de ploegen even later naar een gelijke stand, 46-46. Het blijft een heerlijk gevecht met aan beide kanten een coach die soms vol verontwaardiging reageert op de scheidsrechterlijke beslissingen. Verners Kohs zet met een driepunter de ploegen weer op gelijke hoogte, 51-51, maar het is Antwerpen dat toch met een voorsprong het laatste kwart in gaat, 51-55.

Antwerp Giants blijft dan in de eerste vier minuten van het laatste kwart aan de goede kant van de score. Via 51-58 wordt het dan 56-61 en heeft de thuisploeg nog iets meer dan zes minuten om de wedstrijd te doen kantelen. Aan beide kanten gaat het scoren moeizaam en met nog drie minuten op de klok is de stand 57-62. Het wordt dan 62-62 door een driepunter en een sterke drive inside van Kohs en de Maaspoort veert weer op onder de klanken van Sweet Caroline. Thijs de Ridder en Anderson zetten de gasten dan weer op een voorsprong van 4 punten, 62-66. Met nog iets meer dan een minuut op de klok mag Anderson voor Antwerp Giants naar de vrije worp lijn. Zijn twee rake vrije worpen betekenen 62-68. Verners Kohs scoort vanaf de hoek zijn driepunter, 65-68 en de laatste 30 seconden lopen. Niet voor het eerst deze avond gaan de scheidsrechters naar het scherm om een overtreding terug te kijken en zo kan Anderson voor Antwerp Giants wederom naar de vrije worp lijn. 1 uit 2 betekent 65-69 en de daarop volgende aanval van Heroes Den Bosch levert niks op. Eindstand in de Maaspoort 65-70.