Tickets / Seizoenkaarten Webshop

Veranderingen in management Heroes Den Bosch
Johan Roijakkers general manager Bossche basketballclub

De leiding van Heroes Den Bosch ondergaat enkele grote wijzigingen. Ten eerste is Johan Roijakkers aangetrokken om als general manager leiding te geven aan en meer structuur te brengen in de club. Stefan Wessels, die deze rol de afgelopen 2,5 seizoenen vervulde, heeft de aandeelhouders te kennen gegeven zich meer op zijn plaats te voelen als commercieel manager en draagt vanaf heden de verantwoordelijkheid voor sponsoring, business club, zakelijke evenementen en ‘new business’. De commerciële groei van de club dicteerde overigens ook dat ‘commercie’ een aparte tak en aparte focus verdient, omdat dit niet meer te combineren was met het leiden van de totale (dagelijkse) operatie.

Er is vervolgens zorgvuldig gehandeld en doorgepakt op Johan Roijakkers (43), die na zijn aflopend contract van bondscoach in Saoedi-Arabië per direct kan beginnen. ‘Johan is een basketballdier met een indrukwekkende carrière als coach in o.a. België, Slowakije, Duitsland en Italië. Met name tijdens zijn 8 seizoenen in Göttingen, heb ik gezien hoe groot zijn talent voor organisatie is en hoe de Duitse club op een stevig fundament succesvol werd gerund. Johan heeft de ambitie zich breder te ontwikkelen in de sportbusiness en deze stap lijkt voor beide partijen daarom alleszins een gave kans!’, aldus bestuurder/aandeelhouder Bob van Oosterhout.

Onafhankelijk van het bovenstaande heeft technisch manager Roel van de Graaf te kennen gegeven de club na vier seizoenen te verlaten, omdat de druk van zijn functie in een kleine organisatie ten koste ging van het plezier. ‘Een hard gelag’, reageert Van Oosterhout. ‘Roel heeft enorm veel betekend in de ontwikkeling die de club de afgelopen jaren heeft doorgemaakt. Hij is een vakman, met een ongelofelijk verantwoordelijkheidsgevoel en hart voor de club. Zijn kennis, netwerk, zakelijk instinct en kijk op het spelletje hebben ons enorm geholpen een steeds hoger niveau te bereiken. Daarnaast gaan we hem missen als mens en doen we er alles aan te onderzoeken in welke vorm we nog kunnen blijven samenwerken. Een groot woord van dank is bij deze dus meer dan gepast!’ In samenspraak met Erik Braal, de technische staf, het management en adviseurs van Heroes Den Bosch wordt bekeken op welke wijze en middels welke invulling de technische organisatie ‘futureproof’ kan worden gemaakt.

Heroes Den Bosch wil met dit nieuwe team de volgende stap zetten en zijn ambities op sportief, commercieel en zeker ook maatschappelijk vlak realiseren.

Tags:

Organisatie / Merk

Keep me Posted!

Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Keep Me Posted