Tickets / Season passes Webshop

Door: Rob de Keijzer

Tijdens Night of the Giants in het Antwerpse Sportpaleis heeft Heroes Den Bosch de overwinning niet mee naar huis kunnen nemen. In een wedstrijd met een lage score werd het 69-53 voor Antwerp Giants. Thomas van der Mars en Shane Hammink kwamen voor Heroes Den Bosch in de dubbele cijfers (11 en 10) waarbij Van der Mars ook nog 13 rebounds pakte.

Antwerp Giants opent via Rogiers de score, maar die weet daarna zijn bonus niet te benutten. Tot 4-4 gaat het gelijk op waarna Heroes Den Bosch even het momentum pakt en via driepunters van o.a Hammink en Price op een 6-14 voorsprong komt. Time-out Antwerp Giants. De thuisploeg trekt daarna de voorsprong weer naar zich toe, mede door een 8-0 run van Mwema, die al deze punten voor zijn rekening neemt, 18-16. Van Vliet kan dan nog scoren voor Heroes Den Bosch maar kan niet voorkomen dat de thuisploeg na het eerste kwart aan de leiding staat, 21-18.

Kherrazi trekt daarna met een and-1 de stand weer gelijk. Aan de kant van Antwerp Giants begint dan ook Donkor te scoren, maar gelukkig is daar de driepunter van Keime Helfrich voor Heroes Den Bosch. Hammink geeft Heroes Den Bosch dan de voorsprong, 25-27, maar onder aanvoering van Hands en Van den Eynde loopt Antwerp Giants uit naar een 39-31 voorsprong. Dwayne Lautier-Ogunleye kan de ruststand bepalen op 39-33.

De score in het derde kwart komt uit op 11-10. Beide ploegen hebben de laatste periode veel wedstrijden gespeeld en het lijkt dat de vermoeidheid aan beide kanten parten gaat spelen. Het duurt 2 minuten voordat Stilma de eerste score van dit kwart laat noteren en na 4 minuten spelen staan er 3 scores op het bord, 44-35. Heroes Den Bosch komt dan terug tot 3 punten maar kan niet doordrukken op dat moment. Stand na 3 kwarten in het Sportpaleis, 50-43.

In het laatste kwart is de verdediging van Antwerp Giants niet te slopen door Heroes Den Bosch. Aanvallend gooien ze de ballen er ook makkelijker in waardoor Antwerp Giants uitloopt naar een 60-48 stand. Hammink kan met een driepunter wat terugdoen, maar een fout door Van Vliet op de driepuntspoging van Van den Eynde betekent 3 vrije worpen voor Antwerp Giants. Even later is het De Ridder die 64-51 laat aantekenen. De wedstrijd gaat daarna uit als een nachtkaars en Antwerp Giants pakt met 69-53 de overwinning.