Tickets / Season passes Webshop

Mede namens een ijzersterk 2e kwart (1-29) heeft New Heroes een 62-94 overwinning behaald tegen Apollo Amsterdam. De stand in deze kwartfinale van de play-offs werd daardoor 2-0 in het voordeel van New Heroes, dat zich kan gaan opmaken voor de halve finale tegen Landstede Basketbal.

Amsterdam begint fel
Keshun Sherrill opende de wedstrijd in het eerste kwart onmiddellijk na de tip-off. Met nog 9.22 minuten op de klok werd de wedstrijd voor 5 minuten onderbroken i.v.m. een defecte pc, maar gelukkig kon de wedstrijd daarna weer verder. Aarts dunkte meteen de 0-4 op het bord waarna Apollo een tandje bij schakelde. Na de 10-11 van Henson kwam de thuisploeg via een driepunter van Bruining zowaar op voorsprong, 13-11. Beide ploegen hielden elkaar daarna prima in evenwicht en met nog iets meer dan 4 minuten op de klok was de stand 13-15 in het voordeel van New Heroes. Wessels en Roye mochten om-en-om naar de vrijeworplijn, waar Roye 1 puntje meer uit kon halen dan Wessels. Williams bracht New Heroes weer op voorsprong, maar het slot van dit kwart was voor Apollo dat door scores van van der Horst en Markusse het kwart met 20-18 kon afsluiten.

Formidabel tweede kwart
New Heroes herpakte zich in dat 2e kwart formidabel. Apollo kwam er totaal niet aan te pas en via een 0-27 (!) werd het kwart uiteindelijk met 1-29 (!) gewonnen door New Heroes. Voor Apollo was het Roye die op 28 seconden voor het einde 1 vrijeworp raak kon gooien. Bij New Heroes, dat met Henson echt de man in vorm heeft, ging alles raak. Er was voor Apollo geen doorkomen aan, wat ook duidelijk werd na de shot clock violation na 4 minuten spelen. Apollo was op dat moment nog niet in de buurt van de basket gekomen en Weijs had even geen idee wat nog te doen. Die actie was tekenend voor het hele kwart van Apollo. Even later liep coach Faijdherbe tegen een technische fout aan en liep New Heroes uit naar 20-37. De time-out van Apollo bracht weinig goeds en voor iedereen het goed en wel in de gaten had, was de 0-27 run van New Heroes een feit. Aarts ronde het kleine feestje af met een dunk en beide ploegen gingen met een 21-47 stand de kleedkamer in.

Sterk slot
In het derde kwart was het verschil weer minder groot. New Heroes was even van de wijs door een paar ongelukkige fouten, wat ook wat onbegrip naar boven bracht. De ploeg liet zich echter niet uit het veld slaan. Apollo kwam even terug tot 17 punten, maar een sterk slot van met name Henson en Sherrill bracht de marge toch weer tot 24 punten aan het eind van dit kwart, 44-68.

Jeugd speelt de wedstrijd uit
Het laatste kwart van deze kwartfinale wedstrijd ging weer overtuigend met 18-26 naar New Heroes. Apollo mocht in het begin even de score openen, maar na een paar minuten waren het Voorn en Sherrill die de marge via veldscores en vrijeworpen naar 26 brachten, 51-7. Bouwknecht deed scorend ook weer de welbekende duit in het zakje en bij de stand van 57-84 was het de beurt aan van den Elzen, Thelissen, Rebergen, Voorn en Aarts om de wedstrijd uit te spelen. Thelissen begon meteen met een heerlijke score, gevolgd door een score van van den Elzen. Diezelfde van den Elzen gooide daarna vanuit de hoek een driepunter raak, waarna even later Ids Rebergen via een rake vrijeworp de stand op 57-90 kon bepalen. Apollo deed, ook met de jeugd, via Ndongosi en Witteveen nog wat terug, 62-90. De laatste score van de wedstrijd was voor Stan van den Elzen, Norbert Thelissen en Ids Rebergen. Na een heerlijk blok in de verdediging bediende van den Elzen via de fast break Thelissen, die niet niet kon scoren, maar Ids Rebergen was zeer attent en kon zo de score bepalen op 62-94.

In de halve finale wacht nu Landstede Zwolle. Beide ploegen hebben een week rust voordat deze best of 5 serie aanvangt op donderdag 9 mei in Zwolle. Game 2 zal op zaterdag 11 mei gespeeld worden in de Maaspoort, tickets zijn hier verkrijgbaar.

Want to stay informed of our latest news? Then sign up for our newsletter!