Tickets / Season passes Webshop

Door: Rob de Keijzer

Het is Heroes Den Bosch helaas niet gelukt om de finale van de BNXT play-offs te halen. In eigen huis gingen ze nipt met 100-101 onderuit tegen Donar Groningen dat de finale gaat spelen tegen ZZ Leiden. Topscorer deze avond aan de kant van Heroes Den Bosch was Clay Mounce met 23 punten, gevolgd door Edon Maxhuni en Thomas van der Mars met 20 punten.

De eerste score is voor Donar Groningen deze avond, maar van die voorsprong kunnen ze maar heel even genieten. Mohamed Kherrazi en Edon Maxhuni brengen de stand naar 5-4, waarna Addison toch weer de voorsprong aan Donar geeft, 5-6. Beide ploegen ontlopen elkaar in het begin niet veel, maar bij het eerste gaatje van vijf punten (13-8) besluit Matthew Otten toch zijn eerste time-out te pakken. Shane Hammink en Egekeze wisselen dan driepunters uit, waarna Donar via vrije worpen en een score van Egekeze op 16-15 komt. Mounce gooit er een driepunter in, maar Donar komt terug en kan toch het kwart afsluiten met een gelijke stand, 19-19.

Ook in het tweede kwart, en het zal geen verrassing zijn, is er weinig verschil tussen beide ploegen. Egekeze laat de eerste score noteren voor Donar en Boy van Vliet doet dat voor de thuisploeg. Via Mounce en Van Vliet komt Heroes Den Bosch dan op een 29-27 voorsprong. Austin Luke zorgt er even later voor dat Donar op een 32-35 voorsprong komt, maar door scores van Maxhuni en Thomas van der Mars komt de stand op 36-37. Time-out Donar. Het is dan Heroes Den Bosch dat toch een gaatje kan slaan. Mede door de driepunters van Price en Maxhuni wordt het 47-41 en het lijkt er zowaar op dat er een groter verschil dan één zal zijn bij de rust. Niets is minder waar. Caruso en Addison weten nog te scoren voor Donar, zodat de ruststand 47-46 wordt.

Na de thee gaan beide ploegen meteen vol voor de winst. Eerst mag Addison naar de vrijeworplijn voor drie vrije worpen. Diezelfde Addison zet daarna zijn ploeg op een 47-51 voorsprong. Mounce en Price weten dan voor Heroes Den Bosch te scoren, voor Donar doet Addison dat wederom. Koenis laat 53-55 aantekenen en als Braal daarna wat opmerkingen heeft op de leiding, kost hem dat een technische fout. Addison benut het buitenkansje en de stand is 53-56. Toch lukt het werderom geen ploeg om een groter gaatje te slaan en met nog iets minder dan vier minuten op de klok is de stand 61-61. Nadat er in een tijdsbestek van luttele minuten zeven spelers naar de vrijeworplijn zijn gegaan, is de stand 73-72 in het voordeel van Heroes Den Bosch. Twee driepunters en een score van Van der Mars betekenen dat beide ploegen het laatste kwart gaan aanvangen met een 75-78 stand in het voordeel van Donar.

Van Vliet en Van der Mars zorgen er dan voor dat de voorsprong nog maar eens een keer wisselt, 79-78. Via 83-80 wordt het 85-85 en 87-87. Op dat moment gooit Luke er twee driepunters in en het verschil is ineens zes punten, 87-93. Maxhuni doet scorend nog wat terug, maar het is Donar dat aan de goede kant van de score blijft. Met nog anderhalve minuut op de klok is de stand 91-100 en Erik Braal pakt zijn tweede time-out binnen een minuut. Heroes Den Bosch knokt zich naar 95-100, waar Thomas van der Mars de bonus van de and-1 laat liggen. Met nog 19 seconden te spelen gooit Van der Mars zijn vrije worpen raak, 97-100 en is het Matthew Otten die de time-out pakt. Addison mag dan voor Donar naar de vrijeworplijn en schiet er eentje raak voor 97-101. Price knalt er dan nog een driepunter in, maar in de resterende 3.9 seconden kan Heroes Den Bosch de wedstrijd niet meer naar zich toe trekken. Eindstand 100-101.