Tickets / Season passes Webshop

Door: Rob de Keijzer | Foto: FIBA Europe

Heroes Den Bosch heeft vanavond de eerste wedstrijd in de poulefase van de FIBA Europe Cup gewonnen! Aan de hand van een excellerende Mike Carlson was de ploeg van head coach Erik Braal in Lissabon te sterk voor S.L. Benfica: 73-78.

Heroes Den Bosch begon wat onwennig aan de wedstrijd. Dat resulteerde al snel in een 6-2 voorsprong voor Benfica. Edon Maxhuni mocht naar de vrijeworplijn en even later dunkte Thomas van der Mars de 9-6 op het bord. Het bleef wat onwennig aan Bossche zijde en na een turn-over kon Benfica de stand op 11-6 zetten via een dunk van Gomes. Dit deed Erik Braal besluiten om de time-out te nemen. Heel even liep Benfica verder weg, maar Heroes Den Bosch kwam toch beter in het spel. Met nog één minuut op de klok was de stand 14-14. Het is dat Mohamed Kherrazi de and-one miste, want anders was Heroes Den Bosch voor het eerst op voorsprong gekomen. Travis Munnigs liep tegen een technische fout aan en Boy van Vliet scoorde de 16-15 vanaf de vrijeworplijn. Een luttele tien seconden later was daar dan toch de voorsprong voor Heroes Den Bosch. Het was Boy van Vliet die de stand op 16-17 zette en nu was het de beurt aan Benfica om een time-out te nemen. Jose Silva scoorde met een driepunter in de buzzer de 19-17, wat dan ook meteen de eindstand was van het eerste kwart.

Beide ploegen hielden elkaar goed in evenwicht in het begin van het tweede kwart. Thomas van der Mars scoorde voor Heroes Den Bosch en ook Mike Carlson begon zich te tonen. Na een kleine vier minuten was de stand 22-21 in het voordeel van Benfica. Clay Mounce zette Heroes Den Bosch daarna op voorsprong, 22-23, maar twee driepunters van James Farr brachten Benfica naar 28-23. De time-out die volgde was logischerwijs voor Heroes Den Bosch. Maxhuni liet daarna zien dat ook hij driepunters kan schieten, 28-26. Benfica kreeg de kans weer verder uit te lopen, maar Makram Ben Romdhane miste zijn beide vrije worpen. Mike Carlson wist daarna het netje goed te vinden met drie scores achter elkaar. Met nog iets meer dan een minuut was het Austin Price die via een driepunter Heroes Den Bosch met 33-35 aan de leiding bracht. Ook zijn bonus vrije worp werd benut en zo was het 33-36. Benfica wist hierna ook te scoren, maar het was Mike Carlson die met een driepunter Heroes Den Bosch op 35-39 zette. Benfica wist toch nog een keer te scoren, maar Heroes Den Bosch kon met een 37-39 voorsprong aan de thee.

Heroes Den Bosch kwam goed uit de startblokken na de rust en liep uit naar een 40-46 voorsprong. Via 43-49 werd het 45-49, waarna een periode van veel schoten, maar weinig scores volgde. Met nog drie minuten te spelen was het Benfica die het eerst scoorde, 48-49, meteen gevolgd door twee punten van Mike Carlson, 48-51. Een steal van Romdhane stelde Barbosa in staat om er 50-51 van te maken en met nog 1.38 op de klok pakte coach Erik Braal nog een time-out. Hallman scoorde voor Benfica de driepunter en zo stond de thuisploeg toch weer aan de leiding, 53-51. Het werd ook nog 55-51 en na het missen van twee vrije worpen van Romdhane pakte hij zelf zijn rebound op de laatste vrije worp en zo kon hij de stand na drie kwarten bepalen op 57-53.

Carlson en Romdhane scoorden aan het begin van het laatste kwart allebei hun driepunters. Benfica had even het betere van het spel, maar Heroes Den Bosch bleef fel verdedigen, wat wel resulteerde in vrije worpen voor Gomes. Hij benutte ze allebei: 62-56. Met nog meer dan zes minuten op de klok zat Heroes Den Bosch reeds in foutenlast en dat bracht Gomes wederom naar de lijn. Ditmaal benutte hij er eentje. Mike Carlson bracht de score naar 63-58, waarna Edon Maxhuni met een driepunter de achterstand terugbracht naar twee punten, 63-61. Weer was het Romdhane die met een driepunter het verschil groter maakte en Benfica naar 66-61 schoot. Hallman schoot daarna één van zijn twee vrije worpen raak en toen brak toch even een moment aan voor Heroes Den Bosch. Via Carlson, Maxhuni en weer Carlson stond ineens 67-68 op het bord. Met nog drie minuten te gaan pakte Benfica een time-out. Een and-one van Carlson gaf Heroes Den Bosch een beetje meer lucht, 67-71, maar het was daarna Gomes die voor Benfica weer naar de vrijeworplijn mocht. Twee uit twee en de stand was 69-71. Het bommetje van Austin Price was goed voor 69-74 en weer mocht Benfica aansluitend naar de vrijeworplijn. De thuisploeg profiteerde niet optimaal en kwam tot 70-74. Benfica zat ook in foutenlast en het was Maxhuni die vanaf de vrijeworplijn 70-76 liet aantekenen. Met nog zestien seconden op de klok pakte Benfica nog de time-out om zo met een strijdplan te proberen de punten in eigen huis te houden. Maxhuni mocht daarna meteen naar de vrijeworplijn en hield zijn zenuwen goed in bedwang, 70-78. Travis Munnings mocht voor de thuisploeg nog drie punten laten noteren, maar de overwinning voor Heroes Den Bosch was een feit, 73-78!

Mike Carlson was met 29 punten (FG% van 71) en 8 rebounds de uitblinker aan de kant van Heroes Den Bosch. Edon Maxhuni kwam tot 21 punten en Austin Price tot 12.

Volgende week dinsdag staat in de eigen Maaspoort alweer de volgende wedstrijd voor de FIBA Europe Cup op het programma. Heroes Den Bosch speelt dan om 20:00u tegen BK Opava (Tsj). Tussendoor komt Heroes ook nog uit in de BNXT League. Vrijdag komt namelijk The Hague Royals op bezoek in Den Bosch. Tip-off: 20:30u. Tickets voor beide wedstrijden zijn verkrijgbaar via deze link.