Tickets / Season passes Webshop

Door: Rob de Keijzer

Ook wedstrijd vijf is geƫindigd in een overwinning voor Heroes Den Bosch. Met 96-61 was de thuisploeg veel te sterk voor de gasten uit Den Helder. Schutter pur sang Austin Price (acht 3-tjes) was goed voor 26 punten. Jito Kok kwam, na een sterke wedstrijd, tot achttien punten en twaalf rebounds. Ook Chris-Ebou Ndow liet een double-double noteren: veertien punten en tien rebounds.

Het duurde voor de thuisclub meer dan drie minuten voordat de eerste score daar was. Voor Den Helder Suns had Jake Biss toen al twee keer raak geschoten. Het was uiteindelijk Donte Thomas die de score voor Heroes Den Bosch opende, 2-4. Die ietwat stroeve start werd daarna meteen weggepoetst, want Heroes Den Bosch liep, mede door driepunters van Chris-Ebou Ndow en een and-1 van Thomas uit naar een 21-11 voorsprong. Den Helder Suns komt toch nog iets terug, maar de voorsprong blijft in dit eerste kwart voor Heroes Den Bosch, 23-19.

Den Helder Suns blijft doordrukken en komt via Gorissen en Koehler op 23-23. De productie van de gasten stokt dan even en Heroes Den Bosch slaat een klein gaatje van zeven punten, 30-23. Het verschil tussen beide ploegen blijft de rest van het kwart rond de negen punten hangen. Den Helder Suns wil wel, maar Heroes Den Bosch staat in dit kwart niet veel toe. Via scores van o.a Thomas en Van der Mars wordt het 36-28. Mooie dunks van Ndow en Jito Kok zijn de laatste wapenfeiten van de thuisclub in dit kwart, waardoor de stand bij de rust 45-34 is.

Kwart drie begint met scores aan beide kanten en na twee minuten speeltijd is het Austin Price die binnen 45 seconden drie driepunters laat noteren. Den Helder Suns zet daar een score tegenover van Halman, 56-40. Kok komt dan een paar keer scorend goed door en aan de kant van Den Helder Suns blijven Biss en Banks de meest productieve spelers. Met nog iets meer dan twee minuten op de klok is de stand 64-48. Kok en Webster bepalen uiteindelijk de stand na dertig minuten op 71-50.

Ook in het laatste kwart weten de scores van Price het publiek op de banken te krijgen. Waar het eerst nog Ndow en Kok zijn die Heroes een grotere voorsprong geven, is het een paar minuten later Price die met zijn vierde, vijfde, zesde en zevende driepunter in dit kwart de stand op 94-55 zet. Koehler mag dan voor de gasten nog wat terug doen. Het is uiteindelijk Florian Rijkers die de eindstand op 96-61 bepaalt.