Tickets / Season passes Webshop

Door: Rob de Keijzer

Ook in de twaalfde wedstrijd in de BNXT League is Heroes Den Bosch ongeslagen gebleven. Yoast United bood zeer sterk tegenstand, maar kwam via de kwartstanden 19-25, 20-13, 25-28 en 26-19 toch tekort tegen de dadendrang van Heroes Den Bosch. Edon Maxhuni was topscorer aan de kant van Heroes Den Bosch met 23 punten, gevolgd door Thomas van der Mars met 20 punten en 14 rebounds. Ook Mike Carlson liet met 19 punten en 15 rebounds deze avond een double-double noteren.

Heroes Den Bosch, spelend zonder Austin Price, Clay Mounce en Mohamed Kherrazi, komt snel op een 0-5 achterstand door goed en snel spel van Yoast United. De thuisploeg herpakt zich snel, maar staat halfweg het kwart toch nog met 8-13 achter. Een mooie driepunter van Edon Maxhuni brengt de marge terug naar twee punten, 11-13. Even later komt de ploeg van Erik Braal via Boy van Vliet voor het eerst op voorsprong in deze wedstrijd, 15-14. Diezelfde Boy van Vliet laat even later, met een mooie no-look pass, Maxhuni scoren, waardoor de stand 19-16 wordt. Yoast United blijft een taaie tegenstander en komt heel snel daarna op een 19-23 voorsprong. Via een onsportieve fout van Maxhuni komt Yoast United nog aan twee rake vrije worpen, waardoor het kwart wordt beëindigd met 19-25 op het bord.

Het is Yoast United dat, in de persoon van Duane Wilson, de eerste score laat noteren in het tweede kwart. Nadat ook Jett Speelman nog weet te scoren, pakt coach Erik Braal de time-out voor de thuisploeg, die dan tegen een achterstand aankijkt van tien punten, 19-29. Twee opeenvolgende scores van Mike Carlson maken het verschil dan wat kleiner, 23-29. Een driepunter van Bob Berghuis zorgt er meteen weer voor dat de marge toch weer negen wordt, 23-32. De scores zijn daarna dun gezaaid en met nog drie minuten te spelen is de stand 29-35 in het voordeel van Yoast United. Ook aan de kant van de bezoekers volgt er dan even later een onsportieve fout. Boy van Vliet kan de stand naar 35-38 tillen. Een heerlijke pass van Maxhuni in de fast-break wordt afgedunkt door Thomas van der Mars en de voorsprong is weer voor de thuisploeg. In het restant van het kwart wordt niet meer gescoord, zodat Heroes Den Bosch met een 39-38 stand aan de thee kan.

Twee scores van Shane Hammink betekent na de hervatting snel een 43-38 stand. Carlson brengt de voorsprong naar zeven punten, maar Yoast United knokt zich weer terug naar 47-45. Beide ploegen blijven om en om scoren. Maxhuni gooit er een verre driepunter in en Duane Wilson doet dat even later ook voor Yoast United, waardoor de stand, met nog een kleine vier minuten te spelen, op 56-55 komt. Een driepunter van Speelman aan de kant van Yoast United noopt coach Braal wederom tot een time-out. Even later komen de gasten uit Bemmel op een 56-62 voorsprong en moet Heroes Den Bosch weer in de achtervolging. Dat gaat, mede door een driepunter van Carlson, redelijk snel en nu is het coach Vervaeck die voor Yoast United een time-out moet nemen, 61-62. Yoast United loopt even uit naar 61-66. Het is uiteindelijk Maxhuni die, met een driepunter in de laatste seconden, de stand na drie kwarten op 64-66 zet.

Van der Mars trekt de stand in het begin van het laatste kwart snel gelijk. De pass van Maxhuni stelt hem in staat om keurig af te ronden voor 66-66. Drie rake vrije worpen van Maxhuni geeft Heroes Den Bosch weer een voorsprong, maar de wedstrijd is nog lang niet gespeeld. Een rommelige periode van de thuisploeg geeft Yoast United met 69-75 weer de voorsprong. Edon Maxhuni pakt de ploeg bij de hand en even later is de voorsprong weer voor Heroes Den Bosch, 76-75. Met nog drie minuten is de stand 82-82 en kan het nog echt alle kanten op in deze wedstrijd. Speelman zet met een driepunter en zijn 27ste punt de stand op 82-85. Heroes Den Bosch heeft dan nog twee en een halve minuut om de overwinning veilig te stellen. Nguessan moet dan met vijf fouten naar de kant en na twee rake vrije worpen van Hammink gooit ook Van der Mars er twee vrije worpen in. Stand 86-85. Carlson scoort via de fast-break en met nog 40 seconden op de klok is daar de time-out voor Yoast United. Carlson scoort dan nog de 90-85 en ook de twaalfde overwinning is een feit voor de Bosschenaren.

Erik Braal gaf na de wedstrijd aan dat hij blij is dat zijn ploeg ook met tegenslagen als blessures gewoon goed verder gaat en kan knokken. “Als je dit soort wedstrijden zo kan spelen, dan geeft dat wel een boost,” vertelde hij verder tegen Jos Kuipers na de wedstrijd. Aanstaande dinsdag is de volgende wedstrijd voor Heroes Den Bosch. In de Maaspoort komt dan Basketbal Academie Limburg op bezoek. Aanvang van de wedstrijd is dan wederom 20:00 uur.