Tickets / Season passes Webshop

Foto: Robert Verboon

Heroes Den Bosch heeft de eerste wedstrijd van het nieuwe BNXT League-seizoen nipt verloren van Brussels Basketball. In een spannende wedstrijd waarin de Bosschenaren meerdere keren dichtbij een comeback waren, trok Brussel uiteindelijk aan het langste eind met een eindstand van 76-81.

De wedstrijd begint met een spectaculaire alley-oop pass van Boy van Vliet, die door Sherron Dorsey-Walker wordt afgemaakt met een dunk: 2-2. Er volgen scores aan beide kanten, toch is het Brussel dat met een driepunter op de buzzer de leiding neemt: 8-12. Brussel loopt daarna verder uit naar 10-18 en zet het verschil op 9 punten na een goed uitgespeelde driepunter: 12-21. Twee lay-ups van Le’Tre Darthard brengen Heroes langzaam terug in de wedstrijd: 16-21. Het eerste kwart eindigt met die stand.

Na de korte pauze opent Darthard de score weer voor Heroes, waarmee het 18-21 wordt. Daarna verliest Heroes tweemaal de bal, en Brussel weet er direct van te profiteren: 18-25. Erik Braal neemt een time-out om de ploeg weer op scherp te zetten, wat lijkt te werken. Met nog 5 minuten te spelen in Q2 staat het 24-29. Een slimme pass van Luuk van Bree zet Troy Koehler vrij onder de basket, die hem dankbaar afmaakt met een dunk: 26-29. Even later krijgt coach Erik Braal een technische fout na overdreven reageren op een no-call. Brussel benut de vrijeworp en loopt uit naar 26-32. Heroes komt echter snel terug dankzij een score van Darthard en een steal en fast-break van Van Bree, wat de stand op 30-32 brengt. Een snelle drive van Justin Kier brengt de stand gelijk: 32-32. Heroes neemt zelfs de leiding na een slimme inbound-play die Menno Dijkstra met een bonusvrijeworp afrondt: 35-32. Met 10 seconden op de klok zet Menno het verschil op 5 punten, maar een buzzer-beater driepunter van Brussel brengt de ruststand op 37-35.

Na de pauze scoort Brussel eerst, maar Heroes reageert direct met een driepunter van Troy Koehler: 40-37. Daarna komt Heroes in een scoringsdip, en Brussel neemt de voorsprong weer over: 40-41. De Belgen blijven aan de goede kant van de score en lopen uit naar 44-49. Een sterke score van Xavier Cork onder de basket houdt Heroes in de wedstrijd: 46-49. Na twee turnovers en een fout om Brussel op de vrijeworplijn te zetten, grijpt Braal weer in met een time-out. Brussel benut de vrije worpen, maar Boy van Vliet antwoordt snel: 48-51. Met de stand op 48-53 maakt Van Bree zijn eerste driepunter in de Maaspoort als Heroes-speler: 51-53. Brussel herstelt zich echter direct met een driepunter: 51-56. Beide teams weten weinig meer te scoren, en het derde kwart eindigt met een stand van 53-56 in het voordeel van Brussel.

In de eerste twee minuten van het vierde kwart wisselen de teams elkaar af met scores: 59-63. Brussel weet daarna een klein gaatje te slaan: 59-65, en met nog 5 minuten te spelen is het 61-67. Justin Kier brengt het verschil met een belangrijke driepunter terug naar 4 punten: 66-70, maar Brussel speelt zijn aanvallen goed uit en loopt uit naar 66-75. Als Brussel ook nog twee vrije worpen benut, lijkt het einde verhaal voor Heroes: 66-77. Kier zorgt echter voor een sprankje hoop met een and-1: 69-77. Heroes dwingt meerdere turnovers af, maar kan dit aanvankelijk niet omzetten in punten. Wanneer dat wel lukt, maakt Kier een driepunter: 72-77, maar Brussel reageert direct met een and-1: 72-80. Samuell Williamson scoort snel, en Heroes forceert nog een steal, gevolgd door een score, wat de stand op 76-80 brengt in de laatste seconden. Na een fout krijgt Brussel nog twee vrije worpen, waarvan er één wordt benut: 76-81. Met slechts 5 seconden op de klok neemt Braal een time-out, maar de driepunter in de laatste aanval wordt gemist. Heroes verliest de seizoensopener met 76-81.

Menno Dijkstra en Justin Kier eindigen de wedstrijd beide met 13 punten, gevolgd door Boy van Vliet met 12 punten. Bij Brussels Basketball was Djogo goed voor 21 punten, Richardson kwam tot 17 punten.

Tags:

BNXT League

Keep me Posted!

Want to stay informed of our latest news? Then sign up for our newsletter!

Le tre 1