Tickets / Season passes Webshop

Door: Rob de Keijzer

De eerste wedstrijd in de halve finale van de Basketball Cup is geëindigd in een 80-83 nederlaag voor Heroes Den Bosch. Aanstaande zondag 13 februari is de return van het tweeluik. Topscorer aan de kant van Heroes Den Bosch was Shane Hammink met 17 punten. Mike Carlson kwam tot 15 punten en Edon Maxhuni tot 14. Bij ZZ Leiden waren het Dunn en Mikalauskas die allebei 17 punten lieten noteren.

Sterk begin Heroes Den Bosch
Carlson opent de wedstrijd met een driepunter, waarna Maxhuni en Hammink ook meteen het netje weten te vinden. Binnen twee minuten staat er een 10-0 stand op het bord en pakt Geert Hammink zijn eerste time-out. De gasten uit Leiden komen daarna beter in de wedstrijd en komen via Dunn op 15-7. ZZ Leiden blijft aandringen en als Dunn ook nog 17-13 laat aantekenen, is het voor Erik Braal tijd voor een time-out. Van der Mars benut dan twee vrije worpen, maar Dunn brengt ZZ Leiden weer in de wedstrijd. Met twee scores op rij komt de stand op 19-17, maar het is Price die met een driepunter Heroes Den Bosch toch weer wat lucht geeft, 22-17. Clay Mounce bepaalt de kwartstand op 24-18.

Het duurt in het tweede kwart niet lang of Dwayne Lautier-Ogunleye heeft zijn eerste punten gescoord in de Maaspoort. Na één rake vrije worp van Van Bree kan D-LO de thuisploeg op 26-19 zetten, maar weer weet ZZ leiden terug te komen. Met nog een kleine zeven minuten te spelen staat er via Tubutis een 28-26 score op het bord. Iets meer dan een minuut later komt ZZ Leiden, door een driepunter van De Jong, voor het eerst op voorsprong deze wedstrijd, 28-31. Tubutis maakt het nog wat erger voor de thuisploeg en via 31-36 wordt het 36-41. Ververs weet dan voor ZZ Leiden nog te scoren en Carlson kan daar voor Heroes Den Bosch nog twee scores tegenover zetten. Ruststand 41-43.

Fysiek spel aan beide kanten
In het begin van het derde kwart hebben beide ploegen moeite om tot scoren te komen. Na meer dan drie minuten spelen heeft Heroes Den Bosch één keer kunnen scoren en ZZ Leiden drie keer. Heroes Den Bosch blijft knokken om de achterstand weg te werken en ZZ Leiden heeft veel fouten nodig om de Bosschenaren af te stoppen. Halfweg het kwart staat Van Bree al op vier fouten en hebben Midtgaard en Dunn ieder drie fouten. Bij Heroes Den Bosch is het Price die dan met vier fouten al op scherp staat. Het vechten brengt Heroes Den Bosch wel steeds dichterbij en via 47-51 wordt het 51-51. Heroes Den Bosch bljift aan de goede kant van de score en kan via Mounce en Van der Mars de voorsprong naar vijf punten brengen, 58-53. Het verschil zal vijf punten blijven aan het eind van het kwart, zodat beide ploegen met een 63-58 stand het laatste kwart kunnen aanvangen.

Heroes Den Bosch houdt de voorsprong in dit laatste kwart nog even vast in het begin, maar ZZ Leiden begint toch weer aan te dringen. De gasten komen terug tot 65-64, waarna Heroes Den Bosch toch weer kan uitlopen naar een 76-69 voorsprong. Clay Mounce moet dan naar de kant met zijn vijfde fout en ZZ Leiden geeft nog een keer gas. Met een 2-11 run komen ze met nog 55 seconden op de klok op een 78-80 voorsprong. Ook Dunn is dan al naar de kant voor ZZ Leiden met vijf fouten, maar toch weten ze uit te lopen naar 79-83. Heroes Den Bosch benut nog een vrije worp, maar daar blijft het dan bij deze avond. Eindstand 80-83.