Tickets / Season passes Webshop

Door: Rob de Keijzer

Het is Heroes Den Bosch niet gelukt om in Groningen de NBB Basketball Cup te winnen. In een gelijkopgaande en spannende wedstrijd trok Donar uiteindelijk aan het langste eind, 76-71.

Het is Donar wat de eerste score laat zien met een driepunter van Williams, maar Heroes Den Bosch komt daarna op een 3-4 voorsprong. Beide ploegen laten leuk basketball zien en geven elkaar geen duimbreed toe. Austin Price zorgt met een driepunter voor 8-11 en als even later Thomas van der Mars 13-16 scoort, is daar de eerste time-out voor Donar. Aan beide kanten vallen daarna de driepunters heel gemakkelijk, maar bij Donar net iets vaker. De Groningers komen op 22-19, waarna Price en Van der Mars Heroes Den Bosch toch weer op voorsprong schieten, 22-25. Het is dan nog Gavin die weet te scoren voor Donar, zodat de kwartstand 25-25 wordt.

In het tweede kwart zijn de scores wat schaarser. Ook via vrije worpen lukt het niet echt om de score op te krikken. Heroes Den Bosch pakt in het begin weer even de voorsprong, maar het blijft stuivertje wisselen. Via 27-29 wordt het 33-31 en 37-35. Als Edon Maxhuni zijn tiende punt laat noteren is de stand 37-38 en komen er vier gemiste vrije worpen voor Heroes Den Bosch. Thomas van der Mars schiet dan wel tweemaal raak vanaf de vrijeworplijn, 37-40, maar het is uiteindelijk toch Donar dat met een minimale voorsprong (41-40) de rust ingaat.

In het begin van het derde kwart neemt Donar even het initiatief. Heroes Den Bosch klampt aan, kan bijblijven, maar bij 50-48 volgt daar een driepunter van Donar en is het verschil tussen beide clubs in deze wedstrijd voor het eerst meer dan vier punten, 53-48. Lang duurt dat niet, want met een 0-8 run zorgt Price ervoor dat Heroes Den Bosch op 53-56 komt. Het blijft daarna weer gelijk opgaan en dat wordt extra duidelijk door de 23-23 kwartstand. Na drie kwarten staat er 64-63 op het bord.

In het vierde kwart slaat de spanning echt toe bij beide ploegen. Na zes minuten spel is de kwartstand 5-6 en daarmee is de score weer in evenwicht, 69-69. Na een korte onderbreking door een kapotte schotklok komt Donar dan op een 74-69 voorsprong. Maxhuni brengt Heroes Den Bosch met twee vrije worpen nog op 74-71, maar de gewenste driepunter komt er daarna niet meer. Eindstand in MartiniPlaza: 76-71.

Scores Den Bosch: Price 21, Maxhuni 19, Van der Mars 13, Carlson 6, Mounce 4, Van Vliet 3, Kherrazi 3 en Hammink 2.

Kwartstanden: 25-25, 16-15, 23-23 en 12-8.