Tickets / Season passes Webshop

Door: Rob de Keijzer

The winning streak continues! In een goed gevulde sporthal in Bemmel wist Heroes Den Bosch vanmiddag ook haar zesde competitieduel in winst om te zetten. Na een moeizame eerste helft (29-32) pakte de uitploeg uiteindelijk een 71-84 overwinning. De focus kan nu gelegd worden op de Europese wedstrijd van dinsdag tegen S.L. Benfica.

Scorend ging het aan beide kanten moeizaam aan het begin van het eerste kwart. Na drie en een halve minuut stond er een 5-2 stand op het bord. Heroes Den Bosch pakte daarna het initiatief en liep binnen anderhalve minuut uit naar een 5-8 voorsprong. Yoast United bleef goed bij en kwam tot 9-10, maar daarna sloeg Austin Price een gaatje voor de bezoekende ploeg. Zijn eerste schot ging nog naast de ring, maar zoals het een echte schutter betaamt bleef hij zijn schoten lossen. De volgende poging ging feilloos door de ring en de daar weer op volgende driepunter betekende een 9-15 voorsprong voor Heroes Den Bosch. Beide ploegen sloten het kwart af met een 15-19 score.

Het tweede kwart ging met 14-13 naar de thuisploeg. Met nog vier minuten te spelen in dit kwart had Heroes Den Bosch nog maar vier punten kunnen scoren. Yoast United zette er daar acht tegenover, zodat de stand 23-23 werd. Met name Britt en Wilson waren de Bossche defensie te snel af. De thuisploeg pakte een 29-25 voorsprong, maar onder leiding van Edon Maxhuni kwam Heroes Den Bosch toch weer op voorsprong aan het eind van dit kwart, 29-32.

Heroes trok na rust de wedstrijd naar zich toe. Met 17-27 ging het derde kwart naar de ploeg van head coach Erik Braal. Yoast United kwam in het begin nog wel even op voorsprong (38-37), maar daarna werd het via 40-40 al snel 40-51. Edon Maxhuni opende de 0-11 run met een 4-point play, waarna Mohamed Kherrazi, Clay Mounce en Austin Price ook hun scores lieten noteren. Via Mounce werd de stand na drie kwarten bepaald op 46-59.

Een 0-7 run aan het begin van het laatste kwart betekende al snel twintig punten voorsprong, 46-66. Yoast United greep naar de time-out, maar het leed was al geleden. De thuisploeg deed wat het kon, maar was niet bij machte om de opgelopen achterstand in het restant van het kwart om te buigen. Kleiner dan vijftien punten werd het verschil niet meer en de meegereisde Bossche fans maakten zich op voor weer een overwinning. Maxhuni en Hammink mochten nog een rondje vrije worpen gooien en Mike Carlson liet voor Heroes Den Bosch het 84ste punt aantekenen.

Topscorer aan de kant van Heroes Den Bosch was deze middag Edon Maxhuni met 16 punten. Hij werd gevolgd door Thomas van der Mars en Clay Mounce met beide 13 punten. Van der Mars pakte ook nog 8 rebounds, Clay Mounce 7.

Dinsdag speelt Heroes Den Bosch in Lissabon tegen S.L. Benfica haar eerste wedstrijd in de poulefase van de FIBA Europe Cup. De tip-off is om 22:00u Nederlandse tijd.