Tickets / Season passes Webshop

Door: Rob de Keijzer

Na een ietwat moeizaam eerste kwart zet Heroes Den Bosch het in de resterende drie kwarten meer dan recht. Via de kwartstanden 16-23, 31-14, 22-13 en 25-9 werd het uiteindelijk 94-59 voor de thuisploeg. Chris-Ebou Ndow was met vijftien punten topscorer deze middag. Hij plukte ook nog elf rebounds weg, wat goed is voor een mooie double-double. Donte Thomas kwam tegen zijn oude ploeg tot veertien punten. Emmett Naar en Austin Price scoorden beide twaalf punten. De vijfde speler in de dubbele cijfers was Thomas van der Mars met elf punten.

Donar Groningen is in het eerste kwart iets feller dan de thuisploeg en komt mede door de scorende Zakis halfweg het kwart op een 7-12 voorsprong. Een driepunter van Austin Price en een monsterblock en score van Jito Kok brengen het publiek op de banken en de stand op 12-12. Donar loopt dan weg naar een 14-20 voorsprong met nog anderhalve minuut op de klok. Die voorsprong blijft in het restant van dit kwart intact, zodat Donar dit eerste kwart kan pakken met 16-23.

Een sterke run van Heroes Den Bosch noopt Donar Groningen na anderhalve minuut in het tweede kwart bij de stand 23-25 tot een time-out. Het blijft daarna een gelijk opgaande strijd, waar de score steeds minimaal in het voordeel blijft van Heroes Den Bosch. Met nog twee minuten te spelen is er een klein gaatje voor de thuisploeg, 41-35. De ruststand wordt bereikt bij een 47-37 ruststand.

Mounce opent voor Donar het derde kwart en door een score van Zakis komen de gasten uit Groningen iets terug in de wedstrijd. Lang duurt dat niet, want door scores van Emmett Naar en Thomas van der Mars staat er halfweg het kwart een 59-47 stand op het bord. Heroes Den Bosch blijft het betere van het spel houden en zorgt ervoor dat Donar in het restant van dit kwart nog maar drie punten kan laten noteren. Die komen op naam van Mounce, waar de thuisclub sterke scores van Van der Mars en Boy van Vliet tegenover zet. Via de 22-13 kwartstand wordt het zo na dertig minuten spelen 69-50 in het voordeel van Heroes Den Bosch.

In het laatste kwart kwam Donar Groningen er helemaal niet meer aan te pas. Heroes Den Bosch stond maar negen punten toe en kwam zelf tot een score van 25 punten. Ndow was scorend heel sterk en toen bij Donar na anderhalve minuut Vernon Taylor kon vertrekken met vijf fouten was de aanvalskracht helemaal weg bij de club uit het noorden. De negentien punten voorsprong bij het begin van het kwart werden er 25 en toen ook Lagio Grantsaan begon te scoren was de marge snel opgelopen naar een verschil van 35 punten. Ndow zorgt er dan met twee vrije worpen voor dat de eindstand en de zevende overwinning op rij bepaald wordt op 94-59.