Tickets / Season passes Webshop

Door: Rob de Keijzer

Ook de tweede bekerwedstrijd tegen Den Helder Suns is geëindigd in een overwinning voor Heroes Den Bosch. Met 88-47 was de thuisploeg veel te sterk voor Den Helder Suns en dus gaat het team van Erik Braal door naar de halve finale van de Basketball Cup. Topscorer aan de kant van Heroes Den Bosch deze avond was Edon Maxhuni met 16 punten, gevolgd door Thomas Van der Mars met 15 punten. Morgan Stilma en Shane Hammink kwamen beide tot 11 punten.

Na de 63-80 overwinning in Den Helder is de tweede wedstrijd in de Maaspoort op papier een niet al te grote opgave voor Heroes Den Bosch. De thuisploeg slaat, net als in de eerste wedstrijd, meteen een groot gat. Vier rake vrije worpen van Kherrazi en scores van Maxhuni, Stilma en Mounce betekenen een 10-0 voorsprong. Den Helder Suns weet dan via Huurman iets terug te doen, maar Heroes Den Bosch loopt via onder andere Van der Mars verder uit naar 21-4. Van Oostrum beëindigt dan het kwart met zijn eerste score, 21-6.

Een driepunter en een steal met score van Maxhuni geven Heroes Den Bosch in Q2 meteen een 26-6 voorsprong. Als Van Vliet daarna ook nog een driepunter binnen knalt, staat het 29-8. Den Helder zet daar alleen een score van Van Oostrum tegenover. Als Hammink even later via een alley-oop 31-9 laat aantekenen, lijkt het erop dat de wedstrijd halfweg het tweede kwart reeds gespeeld is. De verdediging van Heroes Den Bosch staat als een huis en aanvallend gaat het in deze eerste twee kwarten ook prima. Maxhuni komt, mede door een driepunter vanaf de parkeerplaats, op 15 punten halverwege de wedstrijd. Kherrazi staat op 8 punten en 7 rebounds. Beide ploegen gaan met een 45-24 stand de rust in.

Ook in het derde kwart een oppermachtig Heroes Den Bosch. Via 49-28 wordt het al snel 62-32 en Heroes Den Bosch heeft de tegenstander bijna gedubbeld. Als Hammink en Van der Mars even later scoren, is dat dubbelen een feit, 70-32. Price schiet er dan een driepunter in en Van der Mars twee vrije worpen. Het derde kwart wordt afgesloten met een 75-34 stand.

Den Helder Suns blijft nog steeds vol overgave spelen. Dat heeft als gevolg dat de ploeg uit de Marinestad in het begin van het vierdekwart met 7-8 een betere kwartscore heeft. De voorsprong is natuurlijk dermate groot dat het Heroes Den Bosch geen pijn doet en even later zet de thuisploeg door scores van Maxhuni en Rijkers ook in dit kwart de score weer naar hun hand. Uiteindelijk gaat Q4 met 13-12 naar Heroes Den Bosch, waardoor de eindstand 88-47 wordt.