Tickets / Season passes Webshop

Door: Rob de Keijzer

De vierde wedstrijd in de FIBA Europe Cup is een mooi duel geworden. Heroes Den Bosch krabbelde na een 52-63 achterstand na drie kwarten knap terug tot 76-76, maar het was uiteindelijk S.L. Benfica dat met 76-78 als overwinnaar van het veld kon stappen. Net als in de uitwedstrijd was ook deze keer Mike Carlson topscorer aan de kant van Heroes Den Bosch met 16 punten.

Heroes Den Bosch start met volle overgave en komt binnen een kleine minuut via Edon Maxhuni en Austin Price op een 5-0 voorsprong. S.L. Benfica is een gelouterde ploeg en komt via onder andere Aaron Broussard en Betinho Gomes even later op een 7-8 voorsprong. Beide ploegen blijven heerlijk aanvallen en Maxhuni brengt Heroes Den Bosch toch weer aan de leiding met een driepunter in de buzzer van de shotclock, 14-11. Het scoren aan beide kanten gaat dan even wat moeizamer en het is Mike Carlson die met zijn eerste punten van deze avond Heroes Den Bosch op een 19-16 voorsprong schiet aan het eind van het eerste kwart.

In het tweede kwart komt Heroes Den Bosch op een 28-23 voorsprong, waarna beide ploegen een rondje driepunters erin gooien. Clay Mounce en Shane Hammink doen dat voor de thuisploeg en met nog vijf minuten op de klok is de stand 34-29. Benfica pakt langzaam aan toch het initiatief in de wedstrijd en komt via 34-35 en 37-39 op een 38-41 voorsprong. De laatste twee minuten van dit kwart loopt Benfica nog iets verder weg, waarna beide ploegen met een 38-47 tussenstand de thee opzoeken.

Thomas van der Mars en Edon Maxhuni brengen Heroes Den Bosch in het begin van het derde kwart weer in de buurt van Benfica. Met een 6-0 run verkleint de thuisploeg de achterstand tot drie, 44-47. Daarna kantelt het volledig naar de kant van Benfica, dat met een 2-15 run binnen vijf minuten op een 46-62 voorsprong komt. Mike Carlson is de enige die het netje kan vinden voor Heroes Den Bosch. Bij Benfica is Broussard degene die het beste van het spel heeft. Heroes Den Bosch knokt zich toch weer terug en sluit via scores van Shane Hammink en Mike Carlson het kwart af met een 52-63 achterstand.

Mike Carlson begint het laatste kwart met twee vrije worpen en een lay-up voor 56-63. S.L. Benfica vlucht meteen in een time-out en loopt toch weer even uit naar een voorsprong van negen punten. Austin Price en Morgan Stilma brengen dat terug tot vier punten en Heroes Den Bosch komt heel knap terug in de wedstrijd. Benfica blijft nog wel aan de leiding, maar het verschil is nooit meer groter dan twee of drie punten. Met nog 54 seconden op de klok is het Edon Maxhuni die met een and-1 Heroes Den Bosch weer op gelijke hoogte brengt, 74-74. Een turnover van Maxhuni geeft Broussard de mogelijkheid om 74-76 te noteren, waarna Clay Mounce vanaf de vrijeworplijn ijzig koel de stand met twee rake vrije worpen weer gelijk trekt voor 76-76. Met nog vier seconden te spelen gooit Farr voor Benfica zijn driepunter richting de ring. Hij mist, maar daar is meteen Broussard die met een putback de 76-78 scoort. In de laatste halve seconde van de wedstrijd weet Heroes Den Bosch de gelijkmaker niet meer te maken, waardoor 76-78 de eindstand van deze mooie wedstrijd is.