Tickets / Season passes Webshop

Zorg en Zekerheid Leiden veroverde donderdagavond het vierde landskampioenschap, maar Heroes Den Bosch was niet naar Leiden gekomen om zich zomaar gewonnen te geven. De Bosschenaren kwamen in het eerste kwart 11 punten voor (9-20), maar zagen de Leidse ploeg net voor rust de leiding overnemen. Na een ruststand van 49-43 sloeg de thuisploeg het gat in het derde kwart. Na een maximale voorsprong voor ZZ Leiden van 24 punten werd het uiteindelijk 90-74.

King opent voor ZZ Leiden, maar de twee daaropvolgende aanvallen van de thuisploeg stranden in schoonheid. Boy van Vliet trekt de stand gelijk en dat is ook de opmars voor een hele sterke start van de Bosschenaren. Gilbert speelt een heerlijke eerste 5 minuten en mede dankzij zijn spel loopt Heroes Den Bosch naar een stand van 4-13. ZZ Leiden heeft het moeilijk en staat na 3 minuten al op 3 teamfouten. Hammink pakt de broodnodige time-out en komt vervolgens even tot scoren. Meteen daarna loopt de thuisploeg tegen de 4e teamfout aan en ook direct tegen de 5e. Heroes Den Bosch pakt het momentum en komt, mede door vrije worpen van Boy van Vliet en Jonathon Williams op een 9-20 voorsprong. Lang duurt dat niet, want ZZ Leiden schakelt bij en via een 8-0 run is het binnen een paar minuten 17-20. Beide ploegen gooien nog een driepunter raak en kunnen met een 20-23 stand aan het tweede kwart beginnen.

Na een rumoerig begin van dat 2e kwart gooit Finke er nog maar eens een driepunter in, waarop Jaumin de time-out pakt. Heroes Den Bosch komt toch weer aan de leiding. Het blijft stuivertje wisselen, maar richting het einde van dit kwart is het toch ZZ Leiden dat de ruststand kan bepalen op 49-43.

In het derde kwart heeft Heroes Den Bosch het moeilijk. Met 25-13 gaan deze tien minuten naar ZZ Leiden. Heroes heeft het mede te danken aan Boy van Vliet dat het verschil niet groter was. Hij gooide er aan het einde van dit kwart twee loepzuivere driepunters in, wat de stand op 74-56 bracht. Een grote marge die in het 4e kwart lastig goed te maken zal zijn.

ZZ Leiden loopt in het vierde kwart via Potts, Van Bree en LaChance uit naar 81-58 en kan de champagne alvast opentrekken. Heroes Den Bosch blijft wel spelen, maar er valt niet veel meer te halen in de Vijf Meihal deze avond. Williams weet toch het netje weer te vinden en schiet de Bosschenaren naar 81-62. Met nog 3 minuten op de klok is het verschil weer 20 punten in het voordeel van ZZ Leiden. Twee vrije worpen van Williams en een score van Gilbert brengen de marge terug naar 16, 85-69, maar Van Bree staat niet toe dat Heroes dichterbij komt. Zijn score betekent 87-69 en de wedstrijd kabbelt naar het einde toe. Bij 90-74 stokt de teller deze avond en kan ZZ Leiden hun 4e landskampioenschap bijschrijven.