Tickets / Season passes Webshop

Heroes Den Bosch dacht een makkelijk avondje tegemoet te gaan tegen Basketball Academie Limburg. Die gedachte was na het eerste kwart (8-24) als sneeuw voor de zon verdwenen. In de slotfase kwam Heroes Den Bosch nog op gelijke hoogte, maar Basketball Academie Limburg ging er toch met de punten vandoor, 76-83.

Sterk begin BAL
BAL opende brutaal en stond binnen no time, door scores van Roel Aarts op een 0-5 voorsprong. Trey Burch Manning en Wietze Nossek dompelden Heroes Den Bosch verder in de problemen door de voorsprong van BAL te vergroten tot 0-10. Het noopte Jean-Marc Jaumin tot een snelle time-out, waarna Wessels de eerste score kon laten aantekenen voor Heroes Den Bosch. Er waren toen al 3 minuten gespeeld en het publiek in de Maaspoort, dat blijft staan tot de eerste score van de thuisploeg, kon eindelijk gaan zitten. BAL wist van geen ophouden dit eerste kwart en liep via het 7e punt van Aarts uit naar een 2-14 voorsprong. Ook het restant van het eerste kwart had BAL het betere van het spel en hield het Heroes Den Bosch zeer knap van het scoren af. Het eerste kwart eindigde uiteindelijk met 8-24.

Heroes komen dichterbij
Het tweede kwart deed Heroes Den Bosch iets terug, maar het was nog niet voldoende om met een voorsprong de rust in te gaan. De 16 punten achterstand ging mede door sterk spel van Caruso en Bonifant terug tot 10 punten halfweg het tweede kwart. Het achtste punt van Bonifant betekende 26-33 en Heroes Den Bosch leek weer terug in de wedstrijd. Vlak voor het einde dunkte Thomas van der Mars Heroes Den Bosch naar 32-37, maar even later liep hij, wegens praten, tegen een technische fout aan. BAL benutte dat buitenkansje, 32-38, en kon zodoende met een goed gevoel de kleedkamer opzoeken. Ordane Kanda-Kanyinda speelde in het eerste kwart een luttele 3 minuten, maar door de achtervolging die de Bosschenaren in moesten zetten, hield Jaumin hem in het tweede kwart op de bank.

Achter de feiten aan
De 6 punten verschil werden in het begin van het derde kwart alweer snel 10 punten. Van Overbeek en Nossek tekenden daarvoor. Van der Mars kon wat terugdoen, maar had het moeilijk tegen Aarts, die uiteindelijk met 12 punten en 11 rebounds een double double scoorde. Heroes Den Bosch liep in het derde kwart achter de feiten aan en BAL bleef het betere van het spel hebben. Halverwege het kwart was het verschil alweer 15 punten in het voordeel van de Limburgers, 37-52. Het was te danken aan Seger Bonifant dat Heroes Den Bosch dit kwart nog enigszins in het spoor bleef van BAL. Hij scoorde maar liefst 11 van de 20 Bossche punten, waaronder 3 driepunters. Het kwart ging met 20-21 naar BAL, wat dus het laatste kwart in zou gaan met een 52-59 voorsprong.

Teleurstellend einde
Heroes Den Bosch schakelde in het laatste kwart een tandje bij, en mede door driepunters van Bonifant en Stan van den Elzen werd het 62-66. Bonifant tekende deze avond voor 29 punten (6 op 7 driepunters), maar kon ook niet voorkomen dat de Limburgers er met de overwinning vandoor zouden gaan. Van den Elzen en Bonifant gooiden er beide nog een driepunter in, en het was Bonifant die met zijn 26ste punt de stand voor het eerst deze avond gelijktrok, 73-73. Met nog iets meer dan twee en een halve minuut te spelen ging de Maaspoort er nog eens goed voor zitten. Van Overbeek en Sander Hollanders, de beide topscorers van BAL deze avond met respectievelijk 18 en 17 punten, schoten BAL weer op voorsprong, 73-76 en Heroes Den Bosch nam de time-out. Toen Burch-Manning na de hervatting met een spin move 73-78 liet aantekenen pakten de donkere wolken zich weer samen boven de Maaspoort. Van Overbeek benutte 2 vrije worpen en Bonifant gooide er nog maar eens een driepunter in, 76-80. De tijd was in het nadeel van Heroes Den Bosch en men probeerde de klok te stoppen door fouten te gaan maken. Ook hierin was BAL iets gehaaider deze avond. Ze speelden de bal direct naar van Overbeek, die met een schotpercentage van de vrije worp lijn van 70% wel raad wist met de vrije worpen. Het slot was voor Burch-Manning, die met 2 vrije worpen de eindstand op 76-83 bepaalde.

Volgende week speelt Heroes Den Bosch om 19:30u in Groningen tegen Donar. Op 27 februari staat de eerstvolgende home game op het programma. Hierin speelt Heroes tegen Den Helder Suns. Tickets zijn hier verkrijgbaar.