Tickets / Season passes Webshop

Door: Rob de Keijzer

Wedstrijd 3 is in een 87-68 eindstand geeindigd in het voordeel van ZZ Leiden. Heroes Den Bosch begon onder aanvoering van Shane Hammink sterk aan de wedstrijd, maar kreeg in het derde kwart een gevoelige tik. Die kwamen ze deze avond niet meer te boven, zodat ZZ Leiden nu op 2-1 staat in deze play-off serie. Topscorer bij Heroes Den Bosch was Shane Hammink met 19 punten, gevolgd door Thomas van der Mars en Edon Maxhuni met 10 punten.

ZZ Leiden begint de wedstrijd met een misser van Jhonathan Dunn. Shane Hammink schiet aan de kant van Heroes Den Bosch raak en de eerste vijf minuten blijft hij dat ook doen. Bij ZZ Leiden is het Mikalauskas die in het begin van de wedstrijd niet kan missen. Bij een 10-10 stand staan zowel Hammink als Mikalauskas op 8 punten. Net zoals de eerste twee wedstrijden zijn ook op deze avond beide ploegen weer goed aan elkaar gewaagd. ZZ Leiden komt dan op 14-12 door Dunn, die wederom een heerlijk gevecht aan het houden is met Austin Price. Diezelfde Price zet even later met een 4-point play de stand op 16-16, waarna Heroes Den Bosch even de betere van de twee ploegen is. Via 18-21 wordt het kwart uiteindelijk afgesloten met een driepunter van Clay Mounce voor 22-26.

Boy van Vliet zet het verschil dan op 6 punten, maar zoals gebruikelijk in deze serie komt ZZ Leiden weer bijna langszij. Via twee vrije worpen van De Jong komt de thuisploeg op 29-30. Even later is de stand 33-35 en neemt Erik Braal een time-out. Daarin laat hij met een paar krachttermen duidelijk merken dat hij niet tevreden is met het spel van zijn ploeg, ondanks de voorsprong. De ploeg pikt dat op en ze komen op een 36-43 voorsprong. ZZ Leiden komt dan toch wat terug en komt via een driepunter van De Jong net voor rust op 41-44.

Heroes Den Bosch plaatst een 0-5 run aan het begin van het derde kwart voor 41-49, maar dan is het de tijd voor Dunn. Zijn 18 punten op rij voor ZZ Leiden betekenen halfweg het kwart ineens een achterstand voor de Bosschenaren van 7 punten, 59-52. Braal pakt dan een time-out en doet dat twee scores later wederom. Daarna weten beide ploegen twee minuten lang niet te scoren totdat Van Vliet een vrije worp erin kan gooien. ZZ Leiden loopt nog iets verder uit en zal met een 69-58 stand het laatste kwart mogen aanvangen.

In dat laatste kwart kan Heroes Den Bosch het niet meer omdraaien. De Jong en Mikalauskas brengen de stand op 76-58 en de wedstrijd lijkt vanaf dat moment al gespeeld. Heroes Den Bosch kan de opgelopen achterstand niet meer wegpoetsen in de resterende speeltijd. Helfrich gooit er nog wel een driepunter in en Van der Mars mag twee scores laten noteren, maar het mag niet meer baten.