Tickets / Season passes Webshop

Door: Rob de Keijzer

De tweede wedstrijd in deze halve finale is een prooi geworden voor Donar Groningen. Tot halfweg het laatste kwart kon het nog alle kanten op, het gaatje wat Donar toen sloeg was er teveel aan voor Heroes Den Bosch. Topscorer aan de kant van Heroes Den Bosch was Kobe Webster met 16 punten.

Een heerlijke lay-up van Naar en twee rake vrije worpen zijn de eerste scores van Heroes Den Bosch in Martiniplaza. Donar zet daar scores van Mounce, Gaddefors en Taylor tegenover en komt na vijf minuten spelen op een 8-4 voorsprong. Donar loopt dan verder uit naar 13-6 en daar is de eerste time-out van Erik Braal. Heroes Den Bosch komt knap terug tot 13-12 waarna Donar op 17-15 komt. De buzzerbeater van Webster was net niet op tijd waardoor de eerste tien minuten dus afgesloten worden met een 17-15 stand.

Donte Thomas opent dan het tweede kwart met een dunk en trekt zo de score gelijk. Het wedstrijdbeeld is exact hetzelfde als de eerste wedstrijd tot dan toe. Qua rebounds is Heroes Den Bosch weer sterker en beide ploegen houden elkaar wederom qua scores goed in evenwicht. Halfweg het kwart is de stand 22-21. Even later is daar dan de voorsprong voor Heroes Den Bosch. De driepunter van Verners Kohs betekent 27-28 waarna Van der Mars de marge op 3 zet, 27-30. Time-out Donar. Met een 33-35 stand gaan beide ploegen dan uiteindelijk de kleedkamer in.

Een 9-1 runnetje geeft Donar een 42-36 voorsprong meteen na rust. Webster knalt met een verre driepunter de marge dan even naar drie punten, maar halfweg het kwart is het toch Donar dat aan de leiding staat, 44-39. Heroes Den Bosch komt er in het restant van het kwart niet meer aan te pas, het kwart gaat met 22-10 naar de thuisploeg en zo kan Heroes Den Bosch aan een inhaalrace beginnen vanaf 55-45.

Dat lukt in het begin van het laatste kwart redelijk. Door sterk spel en scores van Webster komt Heroes Den Bosch op 57-53. Donar slaat weer een gaatje, en komt door twee driepunters op rij op een 67-57 voorsprong. De wedstrijd is dan voor Heroes Den Bosch voorbij en zo wordt het, door de 69-60 overwinning van Donar, 1-1 in deze serie.