Tickets / Season passes Webshop

Door: Rob de Keijzer

In de Country Hall in Luik was Heroes Den Bosch op vrijdagavond via de kwartstanden 15-19, 23-31, 18-24 en 24-25 duidelijk te sterk voor RSW Liège Basket. De winst van de Bosschenaren betekent de 3e overwinning in de Elite Gold van dit jaar en tenminste 1 dag de koppositie in het klassement.

Heroes Den Bosch, dat zonder DJ Fenner, Emmanuel Akot en Keime Helfrich aantreed deze avond, loopt via een 4-5 voorsprong naar een 11-8 achterstand halfweg het eerste kwart. Via de derde driepunter van Heroes Den Bosch en de tweede van Austin Price komt de stand weer gelijk, 11-11. Driepunters van Price en Sherron Dorsey-Walker plus een score van Ralf de Pagter zorgen ervoor dat het eerste kwart met 15-19 naar Heroes Den Bosch gaat. Ook in het tweede kwart blijven Price, Dorsey-Walker en Lee Moore scorend de boventoon voeren. Alle drie staan ze halfweg de wedstrijd al in de dubbele cijfers en de 23-31 kwartwinst geeft Heroes Den Bosch halverwege de wedstrijd een 38-50 voorsprong.

Met de elfde en twaalfde driepunter zetten Price en Boy van Vliet Heroes Den Bosch dan snel op een 38-56 voorsprong net na de thee. Even later is het Moore die met een steal en een dunk de coach van Luik tot een time-out noopt, 41-60. Dat geeft de thuisploeg even wat ritme en met nog 5 minuten op de klok is de stand 49-60 wat voor Erik Braal weer reden is om een time-out te nemen. Ook aan de kant van Luik vallen de driepunters ineens en via een driepunter van Bogaerts is de voorsprong van 18 punten in het begin van dit kwart gehalveerd tot 9 punten, 52-61. Dichterbij komt Luik op dat moment niet, Heroes Den Bosch schakelt een tandje bij en komt via scores van o.a Jito Kok en Price op een 56-74 voorsprong na dertig minuten.

Vrije worpen aan beide kanten en een fieldgoal van Moore zetten de stand na iets meer dan twee minuten spelen in het laatste kwart op 60-78. Twee driepunters van Dorsey-Walker brengen de marge naar 24 punten, 60-84 en het gat is geslagen voor Heroes Den Bosch. Dat gat blijft zo rond de twintig punten schommelen en met nog 5 minuten op de klok is de stand 68-91. Bij de stand 72-93 en met nog minder dan 4 minuten op de klok is het ook voor Thijs Beens weer tijd om minuten te maken in de hoofdmacht. Hij mag na 15 seconden koud in het veld al aanleggen voor 2 vrije worpen en die benut hij feilloos, 72-95. De thuisploeg zit dan al in foutenlast en ook Boy van Vliet kan aanleggen voor zijn vrije worpen. De 100 punten worden dan net niet gehaald, en zo gaat Heroes Den Bosch met een 80-99 overwinning aan de haal in de Vlaamse Ardennen.

Sherron Dorsey-Walker was goed voor 20 punten deze avond, evenals Austin Price. Lee Moore liet er 19 aantekenen gevolgd door Roberts Stumbris met 13 punten. Lee Moore en Thomas van der Mars waren beiden ook goed voor 9 rebounds, Moore had ook nog 7 assists.