Tickets / Season passes Webshop

Door: Rob de Keijzer

In en tegen Oostende heeft Heroes Den Bosch op zondagmiddag geen moment aanspraak mogen maken op de overwinning. Via de kwartstanden 22-11, 22-12, 16-19 en 25-19 werd het uiteindelijk 85-61 voor de thuisploeg in de COREtec Dome.

De eerste 3 scores gaan nog gelijk op, daarna loopt Oostende, onder aanvoering van Jefferson via 15-4 uit naar een 19-6 voorsprong. Lee Moore en Boy van Vliet hebben dan weten te scoren voor de Bosschenaren, maar veel verder komen ze dan nog niet. Zonder DJ Fenner en Robert Stumbris, maar met de teruggekeerde Emmanuel Akot kan Heroes Den Bosch in het eerste kwart geen gelijke tred houden met de gastheren van Filou Oostende. Het eerste kwart wordt afgesloten met een 22-11 voorsprong voor de Belgen.

Binnen twee minuten in het tweede kwart loopt de thuisploeg uit naar 31-11 waarna Thomas van der Mars eindelijk de eerste score kan laten aantekenen voor de ploeg van Erik Braal, 31-13. Halfweg het kwart is het verschil 20 punten, 36-16 en is Heroes Den Bosch nog niet bij machte om daar iets aan te doen. In het resterende deel blijft het verschil nagenoeg gelijk en zo is de stand bij rust 44-23.

Via 49-25 wordt het dan, in het derde kwart, 54-31 en lijkt de wedstrijd reeds gespeeld. Lee Moore is dan de enige speler van Heroes Den Bosch in de dubbele cijfers (13) de daaropvolgende is Jito Kok met 6 punten. Het scorend vermogen lijkt, zonder Stumbris en Fenner, toch wat lager te liggen aan de kant van de Bosschenaren. Bij Oostende zijn er dan 2 spelers in de dubbele cijfers, Jefferson met 22 en Ahmad met 18 punten. De laatste anderhalve minuut gaat dan in bij een 59-40 score waar pogingen van Akot en Van der Mars van de ring af ketsen. Even later zet Van der Mars met een inside score de stand op 59-42, het kwart wordt afgesloten op 60-42.

Driepunters van Austin Price en Moore brengen het verschil terug tot 14 punten, 62-48, maar Oostende blijft de controle houden deze wedstrijd. Bij 69-53 pakt Erik Braal nog de time-out, maar de overwinning zal er niet meer inzitten deze middag in Oostende. Even later komt het verschil weer boven de twintig punten, 75-53 en kan Price toch zijn 4e driepunter laten noteren van deze middag. Dat kan Gillet ook voor Oostende en zo blijft het verschil tussen beide ploegen gelijk. Oostende kan dan met 85-61 de overwinning in eigen huis houden en zo de koppositie in de Elite Gold behouden.