Tickets / Season passes Webshop

Captain beëindigt na zeventien seizoenen carrière als profbasketballer

Stefan Wessels (37) zet een punt achter zijn loopbaan als professioneel basketballer. Hij wordt per direct de nieuwe General Manager van Heroes Den Bosch en volgt daarmee Sam Vinck op, die de organisatie verlaat en aan de slag gaat bij wieler- en schaatsploeg Team Jumbo-Visma. Wessels neemt de dagelijkse leiding van de club over en zal daarnaast ook verschillende commerciële taken gaan vervullen.

Uitzonderlijk palmares
Zeventien seizoenen was Stefan Wessels actief als professioneel basketballer. Hij debuteerde in 2004 in Amsterdam en speelde vervolgens vijf seizoenen voor de hoofdstedelingen met wie hij drie landskampioenschappen en één nationale beker veroverde. In 2009 maakte hij de overstap naar Den Bosch, waar hij nooit meer weg zou gaan en nu dus na liefst twaalf (!) seizoenen de kleedkamer vaarwel zegt. De forward oogstte in deze periode niet alleen lof, maar ook twee landskampioenschappen, twee nationale bekers en twee supercups. Daarnaast kreeg de Rosmalenaar viermaal een plek in het All-Defense Team van de DBL en eenmaal in het All-Star Team. Tevens speelde hij zeven All-Star Games, waarin hij één keer tot MVP gekroond werd. Na zijn tiende seizoen in de Maaspoort verkreeg hij, met recht, de status van legend van het Bossche basketball. Verder kwam Wessels ook meermaals in actie voor de Orange Lions. Hij heeft 55 interlands voor het Nederlands team op zijn naam geschreven.

Gezicht van de club
Natuurlijk betreurt clubeigenaar Bob van Oosterhout als groot liefhebber van de sport dat er een einde komt aan het ‘Stefan Wessels tijdperk’ als speler, maar tegelijkertijd is hij zeer gelukkig met de stap die de legend maakt binnen de club: “We hebben veelvuldig met Stefan gesproken de voorbije weken en de keuze volledig bij hem gelegd. Dat we Stefan hoe dan ook wilden behouden voor de club stond buiten kijf. Enerzijds is het natuurlijk een gemis voor het Nederlandse basketball dat hij stopt als speler, maar anderzijds lijken alle puzzelstukjes voor de club nu op hun plek te vallen. Stefan heeft alles in zich om hét gezicht van Heroes Den Bosch te worden. Hij heeft een fantastische carrière gehad als speler, kent de club door en door, heeft de brains en is communicatief zeer sterk. Er komt écht iemand binnen als Stefan Wessels door de deuropening stapt. Ik zie een rooskleurige toekomst voor de club met Stefan als General Manager. Uiteraard gaan we nog op ‘on-Nederlands’ gave wijze een waardig afscheid voor Stefan organiseren in de Maaspoort. Dat verdient hij zonder meer als icoon van het Bossche basketball.”

Het juiste moment
Met gemengde gevoelens, maar uitermate enthousiast over dat wat komen gaat, reageert ook Wessels zelf: “Dit was zonder twijfel de moeilijkste beslissing van mijn leven. Ik hou zoveel van het spelletje en had dolgraag nog een seizoen in een volle Maaspoort gespeeld, maar dit is het juiste moment voor de volgende stap. De club bood me de prachtige, eervolle functie van General Manager aan en liet me de keuze, die zoals gezegd niet makkelijk was, maar waar ik wel al snel een antwoord op had. Deze kans moest ik gewoon pakken. Ik ben enorm trots op de mooie sportieve carrière die ik heb gehad en wil alle teamgenoten, coaches, vrijwilligers, fans, sponsors en andere betrokkenen, in het bijzonder Jiske en de kids, bedanken voor de steun die ik altijd gevoeld heb. Met veel plezier kijk ik nu vooruit en wil ik ook Bob van Oosterhout onwijs bedanken. Ik waardeer het enorm dat hij me deze geweldige kans heeft geboden en zijn vertrouwen in mij heeft uitgesproken. We gaan met het team op kantoor verder bouwen aan de ambitieuze toekomstplannen van de club. Ik heb er erg veel zin in.”

Tags:

Team Organisatie

Keep me Posted!

Want to stay informed of our latest news? Then sign up for our newsletter!

Keep Me Posted